mamaplus

Simptomele COVID-19 la copii s-au schimbat. Un medic pediatru le-a enumerat pe cele mai noi

-
//
05.08.2022

Dacă atunci când a apărut coronavirusul cel mai întâlnit simptom era pierderea gustului și a mirosului, la mai bine de doi ani de la declararea pandemiei, lucrurile s-au schimbat. Astfel, în prezent, cel mai important simptom al COVID este durerea în gât, conform datelor obținute de la 17.500 de persoane care au fost testate pozitiv pentru virus săptămâna aceasta.

Însă, și la copii s-au schimbat simptomele. Pediatrul Diana Voican a explicat care sunt simptomele COVID la cei mici, dar şi cum putem face diferența dintre o răceală banală şi infecția cu noul coronavirus.

”Infecția cu COVID este o infecție nouă, care a afectat şi copiii aproape în egală măsură cu adulții, chiar dacă la cei mici au fost forme mai uşoare. Din păcate, nu este o boală bine definită ca alte boli pe care le cunoaştem. Infecția cu noul coronavirus poate da diverse simptome şi fiecare tulpină care apare, vine însoțită de simptome diferite”, a spus medicul pediatru Diana Voican.

Simptomele infecției cu COVID-19 la copii

Medicul a precizat că în noul simptomele digestive sunt foarte des întâlnite la infecția cu coronavirus la copii, ceea ce până acum nu s-a mai întâmplat.

”De exemplu, simptomele digestive au apărut în noul val, care în cele precedente nu au fost întâlnite. În ceea ce priveşte simptomele constante, febra este un indicator de infecție cu COVID. Atunci când cel mic face febră şi suntem pe un vârf de val de COVID, trebuie să facem un test. 

Orice episod febril ar putea să ridice suspiciunea de COVID. Mai sunt şi alte elemente care atârnă în balanță, precum un contact cu o persoana infectată, dar şi colectivitatea care poate pleda pentru apariția unei infecții cu COVID. 

Alte semne ar fi nasul înfundat, tusea, răguşeală sau durere în gât. Pot apărea durerile de burtică, durerile de cap, dar şi lipsa gustului şi a mirosului. Având în vedere că simptomele ne pot induce în eroare şi le putem confunda cu o banală răceală, indicat este să facem un test. Testul PCR este cel care ne dă şi diagnosticul.”, a mai spus medicul.