mamaplus

Sfaturi privind curățarea și spălarea uniformei școlare a copilului, pentru a ține COVID-19 departe de familie

0
//
09.09.2020

Odată cu cercetările care arată că SARS-CoV-2 poate persista pe țesături timp de până la 3 zile, este mai important ca niciodată ca părinții să stabilească o rutină de spălare a uniformei școlare, precum și a obiectelor folosite la școală de către copil, pentru a proteja întreaga familie de virus.

Deyan Dimitrov, expert în curățarea hainelor și CEO al Laundryheap din Marea Britanie, are câteva sfaturi pentru părinți, în ceea ce privește curățarea și spălarea uniformei școlare, pentru a ține COVID-19 departe de familie.

Spălarea și dezinfectarea uniformei

Când vine vorba despre spălarea hainelor, Deyan spune că cea mai importantă distincție pe care trebuie să o remarcăm este diferența dintre curățare și dezinfectare.

Curățarea implică îndepărtarea murdăriei și a germenilor de pe suprafața hainelor. În unele cazuri, acest lucru pur și simplu mută germenii de la o suprafață la alta, a explicat el.

Spală uniforma la temperatură ridicată

Pentru a dezinfecta hainele, Deyan spune că ar trebui să speli uniforma școlară la o temperatură ridicată, de preferință la 60 ° C, pentru a ucide germenii.

„Purtați mănuși când spălați uniforma și utilizați orice detergent pe bază de înălbitor: pulbere sau lichid”, a spus el.

Evită scuturarea hainelor

Deyan îi sfătuiește pe părinți să nu scuture rufele, deoarece acestea pot răspândi particule de virus prin aer și pot expune alte articole de îmbrăcăminte germenilor. În schimb, el spune că părinții ar trebui să usuce hainele cu ajutorul unui uscător, pentru a evita răspândirea virusului.

„Virușii și bacteriile prosperă în medii umede, deci este vital să lăsați toate hainele să se usuce complet”, a explicat el.

Spălarea blazerului/sacoului

De obicei, blazerele și sacourile sunt spălate mai rar decât alte articole din uniforma școlară, dar în timpul pandemiei de coronavirus, Deyan recomandă ca acest lucru să se schimbe.

De cele mai multe ori, sacourile/blazerele sunt fabricate din lână sau poliester și sunt spălate la mașina de spălat, la temperaturi mai scăzute.

Expertul în rufe spune că, deși acest lucru poate ajuta la îndepărtarea petelor și a mirosurilor, nu dezinfectează complet îmbrăcămintea și, prin urmare, recomandă utilizarea unui curățător cu abur.

El a adăugat: „Dacă dețineți un aparat de curățat cu abur, ține aparatul cu abur pe suprafața blazerului timp de câteva minute. Asigurați-vă că ați acoperit întregul articol și spălați cu o temperatură peste 60 ° C.”

Pentru cei care nu dețin un produs de curățat cu abur, el sugerează că fierul care generează abur este o alternativă utilă.

Deyan descurajează, de asemenea, părinții să nu pună blazerele copiilor lor în uscătorul de rufe, deoarece acestea se pot micșora sau decolora - mai ales dacă sunt făcute din lână.