mamaplus

Sfatul epidemiologilor: Cel mult 10 persoane la masa de Revelion și măști cu respirator pentru cei care își vizitează bunicii

-
//
28.12.2021

Pandemia nu ține cont de sărbători! Prin urmare, specialiştii de la noi vin cu sfaturi şi recomandări pentru noaptea de Revelion.

Așadar, moldovenii ar trebui să urmeze câteva recomandări în noaptea dintre ani:

  • la masa de sărbătoare ar trebui să fie prezente cel mult 10 persoane
  • încăperea trebuie să fie aerisită constant
  • cei care vor vizita persoane în vârstă, trebuie să renunțe la măştile obişnuite, în favoarea celor cu respirator.

„Cuvântul cheie este vigilență pentru sărbători. Reieşind din ce am văzut din alte țări, dacă toți sunt vaccinați se dă voie până la 50 de persoane, dar în familie se permit zece persoane, dacă este cel puțin o persoană nevaccinată, inclusiv copii, chiar dacă sunt nevaccinați.”, subliniază epidemiologii din Moldova.

Cei care vor să-şi viziteze bunicii, sunt îndemnați să poarte mască cu respirator.

„Şi dacă sunt oameni în vârstă şi ei nu sunt vaccinați, atunci ar fi bine să poarte mască, dar îndemnarea să se vaccineze e perfectă, dar nu o să-i salveze acum de Crăciun, important este să poarte mască. Ce fel de măşti purtăm? Deoarece virusul este foarte contagios. Trebuie să purtăm măşti cu un grad înalt de protecție să nu ne supunem riscului.”, mai spun specialiștii.

Potrivit deciziei Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, organizarea meselor festive până în data de 15 ianuarie se permite cu participarea de până la 25 de persoane neimunizate, iar în cazul în care numărul invitaților este mai mare, atunci toți trebuie să dețină certificate de imunizare.