mamaplus

Sexul şi greutatea corporală. Cum este afectată viața sexuală de kilogramele în plus?

0
//
06.07.2020

Viața sexuală are de suferit din cauza excesului ponderal – este o certitudine! Obezitatea este unul dintre factorii majori implicați în apariția disfuncțiilor sexuale la bărbați, dar şi femeile pot avea „de tras” din cauza kilogramelor în plus, mai ales pe plan psihologic. 

Multe persoane se feresc să discute astfel de probleme cu medicul, de jenă sau poate din cauză că le consideră aspecte ce nu au atât de multă importanță. Dar calitatea scăzută a vieții sexuale poate avea un impact major asupra sănătății psihice a ambilor parteneri.

Află cum sunt conectate greutatea corporală şi viața sexuală şi de ce este important să slăbeşti pentru a avea o relație de cuplu fericită! 

Sindromul penisului „înfundat”

Obezitatea îşi poate face simțită prezența în viața sexuală a cuplului prin intermediul anumitor schimbări, care sunt diferite în funcție de sex. De exemplu, bărbații se pot confrunta cu disfuncții sexuale, precum tulburări de erecție, iar acestea la rândul lor pot cauza anxietate. De asemenea, bărbații obezi pot suferi de „sindromul penisului îngropat”, ca urmare a straturilor masive de grăsime care acoperă organul genital.

Femeile nu mai simt plăcere în timpul actului sexual

Pe de altă parte, femeile obeze pot avea o circulație sangvină deficitară în zona genitală, motiv pentru care nu mai simt aceeaşi plăcere în timpul actului sexual. Totodată, femeile se pot simți ruşinate de corpul lor, încrederea lor în sine are de suferit şi poate apărea în peisaj inclusiv depresia.

Prin urmare, scăderea în greutate nu numai că îmbunătățeşte mobilitatea, creşte nivelul de energie şi stima de sine, dar are efecte benefice şi asupra vieții sexuale.

Concluzia: dacă nu te mai simți bine în corpul tău, iar viața sexuală „scârțâie”, e bine să iei măsuri.

Începe cu un regim alimentar mai uşor şi, desigur, integrează mişcarea în rutina ta zilnică.

Vei observa că atât viața ta sexuală, cât şi sănătatea per total vor avea numai de câştigat.