De cele mai multe ori, cauzele durerilor de sâni la femei pot fi legate de creștere sau de reacții alergice, hormonale sau chiar a hainelor. Dacă durerea este una temporară, ar fi bine să depistezi cauza și să o înlături cât mai curând, pentru a evita anumite consecințe nefaste. Totuși, sunt situații în care durerile sau usturimea de la nivelul glandelor mamare nu încetează, iar asta te trimite imediat la medicul mamolog care va stabili un diagnostic și tratamentul necesar. Află în cele ce urmează care sunt cele mai des întâlnite cauze ale acestei probleme.

Durerea de sâni ce ascunde dureri musculare

Femeile se pot confrunta cu durerea de sâni, care este de fapt o durere musculară. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul fetelor tinere, dar se poate întâmpla la orice vârstă, din cauza exercițiilor fizice având la bază zona pieptului. În cazul fetelor tinere, durerea de sâni apare și din cauza faptului faptului că acestea sunt încă în dezvoltare, iar sânii pot crea disconfort pe parcursul creșterii lor. Medicul trebuie să decidă diagnosticul. Dacă se confirmă că durerea musculară este cauzată de exerciții fizice, puteți apela la un remediu naturist, precum un supliment pe bază de magneziu.

Senzația de usturime din cauza hainelor

Sutienul ales incorect poate provoca dureri și senzații neplăcute. De asemenea, ar fi bine să nu purtați în fiecare zi sutiene cu push up sau cele cu sârme. Analizați bine țesturile hainelor și optați mereu pentru cele naturale și calitative.

Usturimea pe care o simțiți la nivelul sânilor poate fi cauzată de o reacție alergică la anumiți detergenți, deodorante sau alte produse care vin în contact direct cu pielea. În acest caz, ar trebui să vă gândiți ce produse ați folosit și să le înlocuiți cu altele mai puțin puternice sau naturale. Vă recomandăm să preparați propriul detergent natural de haine și să folosiți deodorante fără alcool. Dacă senzația de arsură persistă, puteți folosi un gel cu aloe vera pentru a o domoli.

Pielea uscată

Pielea dumneavoastră va fi mai vulnerabilă la problemele menționate mai sus dacă este foarte uscată. De aceea, vă recomandăm să o hidratați, mai ales în zona mameloanelor, cu un ulei vegetal , cremă hidratantă sau unt de shea. Este bine să alegeți un produs natural, care să nu producă alergii.

Sindromul premenstrual

Dacă vă confruntați cu durerea de sâni sau arsura în perioada premenstruală sau chiar în timpul menstrei, cu siguranță acest lucru apare din cauza unor probleme hormonale.

În acest caz, este bine să vă adresați medicului dumneavoastră pentru un diagnostic corect, bazat pe simptomele prezente. Există câteva remedii naturiste pe care le puteți folosi, printre care uleiul de primula, chasteberry (fructul castității), angelica, ginsengul peruvian sau salvia.

Sarcina

Unul dintre simptomele sarcinii poate fi durerea de sâni. Cauza este creșterea fluxului de sânge către această parte a corpului, mai ales a mameloanelor. Pe măsură ce corpul se obișnuiește cu această senzație, disconfortul va dispărea.

Puteți calma durerea sau usturimea cu o infuzie de flori de gălbenele, pe care să o aplicați cu ajutorul unei comprese calde.

Mastita

Dacă simțiți durere sau usturime în timpul lactației, este foarte posibil să suferiți de mastită. Aceasta este o inflamare a țesutului mamar cauzată de o infecție, adesea însoțită de febră sau oboseală.

Puteți trata mastita cu o infuzie concentrată de cimbru, pe care să o aplicați zi de zi pe mameloane și în zona apropiată, cu ajutorul unei dischete. Lăsați apoi să se usuce. Puteți folosi și un supliment alimentar pe bază de vitamina C și propolis.