mamaplus

Sănătatea vaginului: 5 lucruri pe care NU trebuie să le faci pe timp de vară

-
//
25.06.2019

Vara vine la pachet cu mai mult timp petrecut în aer liber, la piscină, pe plajă sau făcând sport. De aceea, corpul tău are nevoie de o rutină de îngrijire mai atentă. În trecut, sănătatea vaginului obișnuia să fie un subiect foarte rar abordat. Acum, ai la dispoziție zeci de surse pentru a te informa și pentru a-ți păstra aparatul reproducător sănătos și echilibrat. Pe timp de vară, corpul transpiră mai mult, elimină mai multe toxine și este expus la praf, nisip, bacterii și nu numai. Din acest motiv, este esențial să ai o igienă exemplară, mai ales când vine vorba despre zona intimă.

mamaplus

Iată 5 lucruri pe care să NU le faci vara dacă ții la sănătatea vaginului tău!

1. Nu te epila prea des

Pielea din zona intimă este extrem de sensibilă, mai ales vara, când transpiră și este expusă la multă caldură.  Chiar dacă poate fi tentant să îți epilezi zona inghinala în fiecare zi sau o dată la câteva zile, pentru a arăta tot timpul perfect, în sezonul cald nu este indicat să faci acest lucru. Te poți confrunta cu iritații, senzație de usturime și fire crescute sub piele.

2. Nu merge la piscină sau la plajă imediat după epilare

Tocmai te-ai epilat, de-abia aștepți să te îmbraci în costumul de baie și să pleci spre piscină? Nu este chiar cea mai bună idee. Indiferent ce metodă folosești – lamă de ras, ceară sau epilator –, pielea are nevoie de minimum 24 de ore pentru a-și închide foliculii. Dacă îți expui zona intimă la soare, nisip și apă sărată sau tratată cu clor, riști să te infectezi, să ai reacții alergice sau senzații locale neplăcute. Mai mult, imediat după epilare, pielea e mult mai sensibilă, iar bacteriile își pot face loc mai ușor.

3. Nu purta orice fel de lenjerie intimă

Modelul și culoarea lenjeriei nu sunt singurele criterii după care ar trebui să o alegi. Acest lucru este valabil mai ales pe timpul verii, când zona ta intimă are nevoie să respire cât mai mult și nu poate face asta decât prin materiale de calitate. Cel mai indicat material este bumbacul, căci acesta este natural și favorizează păstrarea unui mediu curat și aerisit. Evită lenjeria tanga, lenjeria strâmtă și confecționată din poliester, mai ales atunci când călătorești sau trebuie să petreci multe ore într-un singur loc, fără posibilitatea de a-ți schimba lenjeria intimă.

4. Nu rămâne în colanții în care te-ai antrenat după ce pleci de la sală

Atmosfera de vară îți dă mai multă energie și parcă ai face zeci de lucruri într-o singură zi. De la birou la sală, de la sală în oraș și din oraș la cumpărături. Ei, bine, sănătatea vaginului tău ar putea avea de suferit de pe urma acestei rutine haotice. Este esențial ca, după ce mergi la sală, să faci un duș cât mai repede și să îți schimbi lenjeria și pantalonii. Astfel, vei evita probleme precum iritațiile sau infecțiile.

5. Nu neglija igiena intimă când pleci de la plajă

După o zi întreagă de stat la soare și înotat printre valuri, vei fi tentată să păstrezi costumul de baie umed pe tine, să te înfășori într-un șal vaporos și să mergi direct la cină. Dacă ții la sănătatea vaginului tău, asigură-te că faci un duș imediat după ce pleci de la plajă, pentru a elimina orice urme de nisip, praf sau alge de pe corp. Dacă nu ai posibilitatea de a face duș exact după plajă, scoate-ți costumul de baie, usucă-te și poartă lenjerie curată și uscată.

Sursa