Prima rețetă (cocktail pentru arderea grăsimilor)

Pentru prepararea unui cocktail pentru arderea grăsimilor pe bază de chefir trebuie să amestecați bine până la o compoziție omogenă un pahar plin de chefir proaspăt (preferabil să folosiți un produs cu fracția mică de grăsime) și o jumătate de linguriță mică de ghimbir ras prin răzătoare măruntă. 

Acum amestecați masa obținută cu o linguriță de scorțișoară și piper roșu iute (pe vârf de cuțit), după care beați imediat băutura. Medicina naturistă recomandă consumul acestei băuturi de trei ori pe zi timp de două săptămâni, după care trebuie să faceți o pauză de șapte zile, și încă o dată să repetați cura de slăbire. 

Rețete cu chefir pentru detoxifierea organismului și slăbire

Rețeta a doua (cocktail pentru arderea grăsimilor pe bază de chefir) 

Următoarea rețetă a cocktailului pentru slăbire pe bază de chefir în special este folosit pentru respectarea dietei de zece zile. Așa dar, adăugați într-un pahar de chefir rămas de ieri, jumătate de linguriță de scorțișoară și două linguri de masă de verdeață tocată (pentru prepararea acestei băuturi puteți folosi orice verdeață după gust, însă important să adăugați pătrunjel). Amestecați bine toate ingredientele până la obținerea unei mase omogene, după care beați băutura cu înghițituri mici. Pentru o mai bună asimilare a băuturii, se recomandă să o mestecați un pic atunci când o consumați. 

Rețete cu chefir pentru detoxifierea organismului și slăbire

Rețeta trei (dieta de o zi pe bază de chefir – până la 4 kg timp de o lună). 

Mai mult, există dieta de o zi pe bază de chefir, care dacă este respectată (nu mai mult de o zi pe săptămână), deja peste o lună veți putea scăpa de 2-4 kilograme! 

Dejunul: un pahar plin cu chefir cu o fracție mică de grăsime și doi pesmeți din pâine neagră, unși cu brânză de vaci și verdeață de pătrunjel mărunțită. 

Al doilea dejun: un pahar de chefir amestecat cu o jumătate de linguriță mică de scorțișoară și 100 gr. de orice fructe proaspete (se recomandă să nu consumați bananele). 

Prânzul:o ceașcă plină de bulion de legume (fără folosirea cartofului) sau o porție de 200 gr. de salată din verdeață tocată și legume proaspete, dar și un pahar de chefir. 

Masa de la chindii: 100 gr. de mere (verzi) rase prin răzătoare și 200 gr. de chefir proaspăt. 

Cina: un pahar de chefir cu scorțișoară (nu mai mult de o linguriță mică) și 150 gr. de brânză de vaci degresată,amestecată cu o linguriță de miere sau 3-5 linguri de masă de verdeață tocată. 

Înainte de somn se recomandă să mâncați o felie de lămâie proaspătă, după care să așteptați 5-10 minute și să beați încă un pahar de chefir. 

Rețete cu chefir pentru detoxifierea organismului și slăbire

Rețeta patru (o băutură de ardere a grăsimilor).

Pentru prepararea acestei băuturi pe bază de chefir,amestecați un pahar de acest produs cu trei linguri de masă de piureu de măr verde. Băutura preparată se consumă de trei ori pe zi câte un pahar.