mamaplus

Psihologul Zinaida Gribincea, sfaturi importante în perioada de izolare și carantină

0
//
26.03.2020

Izolarea în case este necesară în condițiile actuale. Unii oameni se conformează cu ușurință, iar pentru alții această perioadă este foarte greu de suportat. Cum poate fi depășită din punct de vedere emoțional această etapă aflați de la psihologul Zinaida Gribincea.

Ravagiile coronavirusului se resimt și în țara noastră. Moldovenii trebuie să respecte regimul de carantină și să stea izolați în case. Această perioadă solicitantă din punct de vedere psihic și emoțional provoacă unele îngrijorări în rândurile cetățenilor.

Psihologul Zinaida Gribincea susține că în condițiile actuale factorul social este unul care ar putea declanșa panica și să favorizeze apariția unor stări de depresie, dacă oamenii nu vor găsi în ei capacitatea de "a lupta" și de a ține piept provocărilor cu care se confruntă.

„La moment nu putem schimba situația în care ne aflăm, însă putem schimba atitudinea, comportamentul, gândirea, starea emoțională și să încercăm să rămânem calmi. Trebuie de respectat regimul de izolare și să avem grijă de igiena personală”, a subliniat specialistul.

Zinaida Gribincea a remarcat faptul că perioada de izolare poate acționa negativ asupra oamenilor predispuși spre depresie sau tulburări anxioase. Din acest motiv, îndeosebi aceste persoane trebuie să-și formeze niște tipare de gândire pozitivă și să fie responsabili pentru acțiunile sale.

„În situația în care ne aflăm trebuie să pornim de la o gândire pozitivă. Important este să fim responsabili de stările noastre emoționale și să reușim să proiectăm un final pozitiv”, a spus psihologul.

Mai mult, psihologul susține că toată îngrijorarea, starea de panică și tensiunea emoțională pe care o simt oamenii afectează sistemul imunitar, iar în aceste condiții „orice afecțiune își poate găsi loc în organismul omului”.