Un bronz uniform și frumos, acesta este visul nostru atunci când ne pregătim bagajele pentru mare. Dar, uneori nu iese totul așa cum am plănuit, și pe corp apar pete albe sau altfel de pete numite pete solare. De ce apar acestea? Care este motivul?

Petele solare pe piele: de ce apar și cum pot fi tratate?

Petele solare, cu siguranță nu intră în planurile de vacanță, dar cu cât pielea este mai întunecată, cu atât devin și ele mai vizibile. Acest proces poartă denumirea de hiperpigmentare a pielii și apare în urma expunerii îndelungate la soare.

Faptul că o ciupercă trece de stratul superior al epidermei și perturbează producția de melanină, provoacă această „colorare”.

Infecțiile fungice nu sunt considerate contagiose, dar pot fi contactate pe plajă, pe nisip, sau de la șezlongurile și prosoapele publice.

La unele persoane, boala apare ca urmare a imunității scăzute. Prin urmare, ciuperca se înmulțește dacă funcția de protecție a corpului este slăbită.

Iubitorii de dulce (din cauza nivelului de zahăr din sange), intră, de asemenea, în categoria celor care, vara pot obține un bronz „de leopard”.

De obicei, aceste pete mai aproape de iarnă dispar. Dar ele reapar după o expunere prelungită la soare.

Dacă petele albicioase te deranjează, mergeți la un dermatolog pentru a scăpa de infecție.