Cele mai multe persoane care au avut COVID-19 devin imune la virus pentru cel puțin cinci luni, arată un studiu condus de Public Health England. Oamenii de ştiință au descoperit că cei care au fost infectați deja cu coronavirus sunt cu 83% mai puțin predispuşi să contracteze din nou virusul decât cei care nu au fost infectaţi niciodată cu coronavirus, potrivit BBC.  

Mai multe studii efectuate până acum sugerau că persoanele vindecate de COVID-19 ar putea avea un nivel de protecție, cel puțin pentru o perioadă de trei luni de la vindecare. Acest nou studiu aduce rezultate încurajatoare pentru cei care au avut deja virusul de tip nou, ele sugerând că imunitatea durează pentru majoritatea oamenilor cel puțin cinci luni, mai mult decât se spera.   

Cercetarea mai arată că spre deosebire de cei care nu au fost infectați niciodată cu noul coronavirus, persoanele vindecate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reîmbolnăvească.  

Medicii avertizează totuşi că protecția nu este absolută şi că există şanse ca unii oameni să ia din nou virusul şi chiar să îl transmită mai departe altora.