Sistemul imunitar este cel care ne protejează de atacurile agenților patogeni cum ar fi bacteriile, virusurile, paraziții și alte microorganisme. Din acest motiv, este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Totuși, nu trebuie să uităm că natura ne-a pus la dispoziție numeroase plante menite să ne apere de multe boli. Încă din cele mai vechi timpuri, plantele medicinale au fost cele mai bune medicamente. Există multe ceaiuri pentru întărirea imunității, dar rețetele de mai jos au efect mult mai puternic.

Ceaiul de măceșe și cătină - un bun remediu pentru imunitatea ta

În 500 ml apă clocotită, adaugă o linguriță măceșe (uscate și zdrobite) și o linguriță cătină (fructe zdrobite). Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară și îndulcește cu o linguriță de miere. Atât cătina, cât și măceșele sunt bogate în vitamina C, iar organismul nostru are nevoie din plin de acest lucru. În plus, acest ceai ajută la formarea anticorpilor. Este recomandat să îl consumi timp de 10 zile, câte 3 căni pe zi.

Ceai verde piperat

În 500 ml apă clocotită, adaugă 1 linguriță de frunze mărunțite de ceai verde, 2 feliuțe de rădăcină de ghimbir proaspăt și un vârf de cuțit pulbere de piper Cayenne. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară și îndulcește cu o linguriță de miere. Se bea câte 2-3 căni de ceai pe zi. Acest ceai întărește sistemul imunitar, reduce febra și are un efect calmant pentru durerile în gât.

Ceai de goji cu aromă de cuișoare și portocale

În 250 ml apă clocotită, adaugă 1 linguriță de ghimbir proaspăt (ras), 3 cuișoare și puțină coajă de portocală. Apoi, stoarce în apă puțină zeamă de lămâie și lasă la infuzat 10 minute. La final, se strecoară și abia apoi se adaugă fructe de goji (1-2 linguri) și mierea. Fructele de goji sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, esențiali în prevenirea multor afecțiuni, deoarece neautralizează radicalii liberi dăunători.

Ceai de ghimbir și turmeric

La 250 ml apă fiartă, se adaugă o jumătate de linguriță de ghimbir pulbere și o jumătate linguriță de turmeric. Se amestecă, apoi se lasă la infuzat 10 minute. La final, stoarce zeama de la o jumătate de lămâie și adaugă o linguriță de miere.

Ghimbirul este foarte bun pentru întărirea imunității, ajutându-l să facă față la atacul virusurillor. În plus, acest ceai are proprietăți antibiotice și antivirale, stimulează circulația sângelui, contribuie la eliminarea toxinelor din organism, calmează tusea și durerile în gât.