Piele super elastică, semne ce apar de nicăieri și sunete care nu există în realitate - acestea sunt doar câteva dintre simptomele unor boli extrem de stranii, cu care se confruntă unii oameni. Corpul uman este o creație pe cât de complexă, pe atât de misterioasă. În pofida tuturor cercetărilor făcute de oamenii de știință cu ajutorul celor mai dezvoltate tehnologii, există o mulțime lucruri despre organismul uman, care nu pot fi înțelese până la capăt.

În articolul ce urmează îți prezentăm 10 boli rare și extrem de ciudate.

Sindromul Tourette asociat cu coprolalie
Vom începe cu două afecțiuni destul de complicate care la unele persoane se manifestă concomitent. E vorba de Sindromul Tourette (care se manifestă prin ticuri) asociat cu coprolalie (care se manifetă prin verbalizarea cuvintelor porcoase). 

Oamenii care suferă de sindromul Tourette asociat cu rostesc cuvinte porcoase sau înjurături în timp ce manifestă anumite ticuri fizice. Acest comportament este unul infoluntar și nu poate fi controlat. Doar 10% dintre oamenii care au sindromul Tourette suferă și de coprolalie.
 

Dermatografia
 

mamaplus

O altă afecțiune ciudată este dermatografia cunoscută și cu denumirea de „scris pe piele. Persoanele care suferă de dermatografie au o piele extrem de sensibilă, pe care apar cicatrici ori de câte ori pielea este atinsă sau scărpinată. Când persoanele afectate de această maladie se scarpină ușor, locul se înroșește, se umflă și capătă aspectul unei urme de bici. Aceste semne dispar, de regulă, după 30 de minute.

Dermatografia apare din cauza degajării de histamină la suprafața pielii și poate fi declanșată de stres, haine strâmte, ceasuri și brățări, rame de ochelari, infecții sau schimbări rapide de temperatură.

Sindromul Ehlers-Danlos

mamaplus

Sindromul Ehlers-Danlos este o afecțiune genetică, ce cauzează deficit de colagen în corp. Câteva consecințe ale acestei boli sunt: pielea devine superelastică, încheieturile hiperflexibile, degetele deformate etc.

Tinitus
Tinitus este o afecțiune ce face să auzi un sunet constant și continuu, în condițiile în care în realitate acesta nu există. Sunetul poate fi un clic, un șuierat, un țiuit sau un zumzet de tonalitate joasă. 
Tinitus apare, de obicei, drept urmare a șocuri fonice (zgomote puternice) sau a unor infecții ale urechilor, tumori pe creier, stres emoțional, lovituri la cap sau chiar boli de inimă.

Akinetopsia
Dacă crezi că afecțiunile de mai sus sunt ciudate, nu ai auzit de akinetopsie. Aceasta este o tulborare neuropsihologică, care se manifestă prin faptul că persoanele afectate nu percep mișcarea obiectelor. Oamenii afectați de akientopsie văd doar „static” orice corp aflat în mișcare. 

Tulburarea de identitate și integritate a corpului
Tulburarea de identitate și integritate a corpului este o afecțiune extrem de gravă, care ce face ca o persoană să simtă că o parte a corpului îi este străină. De foarte multe ori, bolnavii au tendința de a îndepărta părțile corpului pe care le consideră străine, provocându-și uneori răni fatale.

Sindromul Poland
 

mamaplus

În cazul sindromului Poland, mușchii pectorali mari lipsesc sau sunt subdezvoltați. Uneori și alți mușchi – ai umerilor sau coapselor – de pe aceeași parte a corpului sunt subdezvoltați. Din cauza acestui defect apar și alte complicații, precum coaste mai scurte sau sâni cu aspect anormal.

Hipertrofia sânilor
 

mamaplus

Hipertrofia sânilor se manifestă prinrt-o creștere anormală a sânilor, păstrându-și structura histologică normală. 

Sincopa de micțiune
Încă o afecțiune destul de stranie este sincopa de micțiune. Aceasta se întâlnește mai mult în rândul bărbaților și se manifestă prin faptul că aceștia își pierd conștiența imediat după ce urinează. Uneori, boala are și alte simptome precum: stări de greață și slăbiciune.

Epidermodisplazia veruciforma
Oamenii care sunt afectați de această genetică boală mai sunt numiți și „oameni-copaci”, pentru că afecțiunea se manifestă prin apariția pe piele a unor  excrescențe ce seamănă cu scoarța de copac.