Recent, au fost publicate denumirile celor opt produse a căror utilizare poate reduce riscul dezvoltării cancerului. 

Este imposibil să vă protejați complet împotriva cancerului, dar există alimente care vă pot feri de această boală.

Așadar, merele conțin polifenoli, care, conform mai multor studii, au proprietăți anticancerigene și antitumorale. În plus, polifenolii ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Un alt produs sănătos este morcovul. Conține beta-caroten, care întărește sistemul imunitar. Morcovii vor ajuta la prevenirea cancerului de sân, prostată și stomac.

Autorii materialului au remarcat, de asemenea, beneficiile legumelor crucifere - broccoli și alte tipuri de varză. Sunt bogate în sulforafan, capabile să declanșeze procesul de deces al celulelor cancerigene din tumori.

Experții recomandă consumul de produse din tomate fierte: ketchup, suc de roșii, pastă de roșii. Acestea includ licopen și reduce numărul radicalilor de oxigen care afectează materialul genetic din celulele corpului și, prin urmare, contribuie la dezvoltarea cancerului.

Consumul de leguminoase bogate în fibre reduce riscul de a face cancer intestinal. În plus, femeile care includ cantități mari de fibre în dieta lor sunt cu 20% mai puțin susceptibile de a avea cancer la sân.

Studiile științifice au confirmat că, cafeaua reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat. De asemenea, pentru a preveni oncologia, merită să mănânci mai multe nuci. De exemplu, nucile conțin substanța pedunculagină, pe care organismul o transformă în urolitine. Acești compuși se pot lega de receptorii estrogeni și pot preveni dezvoltarea cancerului de sân.

De asemenea, experții au recomandat adăugarea în dietă a uleiului de pește care conține acizi grași omega-3. Ele ajută la reducerea riscului de cancer colorectal și cancer de prostată.