mamaplus

OMS: Dacă îți ții respirația 10 secunde fără a simți un disconfort NU înseamnă că nu ai luat boala

0
//
15.04.2020

Au fost prezentate și demontate 19 mituri despre virusul venit din China - COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății a oferit răspunsuri pentru toate întrebările!

1. Rețelele mobile 5G NU răspândesc COVID-19

Virusurile nu pot călători pe unde radio / rețele mobile. COVID-19 este răspândit prin picături respiratorii atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește. Oamenii pot fi, de asemenea, infectați atingând o suprafață contaminată și apoi ochii, gura sau nasul.

2. Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 de grade NU împiedică răspândirea bolii COVID-19

Te poți infecta cu noul coronavirus indiferent de cât de cald este afară sau dacă te expui la soare.

3. Infectarea cu noul coronavirus NU înseamnă că îl veți avea pe viață. Vă puteți recupera complet după boala COVID-19

Majoritatea persoanelor care se infectează cu COVID-19 pot recupera și elimina virusul din corpul lor. Dacă vă îmbolnăviț, asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală mai devreme – dar sună mai întâi la unitatea de sănătate prin telefon. Majoritatea pacienților se recuperează datorită îngrijirii medicale.

4. Dacă poți să îți ții respirația 10 secunde fără a simți un disconfort NU înseamnă că nu ai luat boala

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt tuse uscată, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu îl poți confirma cu acest exercițiu de respirație, care poate fi chiar periculos.

5. Consumul de alcool NU vă protejează împotriva COVID-19 și poate fi periculos

Consumul frecvent sau excesiv de alcool nu protejează împotriva bolii COVID-19 și poate duce la alte probleme de sănătate.

6. Virusul COVID-19 poate fi transmis în zone cu climă caldă și umedă

Din dovezile de până acum, virusul COVID-19 poate fi transmis în TOATE ZONELE, inclusiv în zonele cu vreme caldă și umedă. Indiferent de climă, adoptați măsuri de protecție dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă care raportează cazuri COVID-19. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva COVID-19 este curățarea frecventă a mâinilor. Făcând acest lucru, eliminați virușii care pot fi pe mâini și evitați infecțiile care ar putea apărea atingând apoi ochii, gura și nasul.

7. Vremea rece și zăpada NU pot ucide noul coronavirus

Nu există niciun motiv să credem că vremea rece poate ucide noul coronavirus sau alte boli. Temperatura normală a corpului uman rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura externă sau de vreme. Cel mai eficient mod de a vă proteja împotriva noului coronavirus este curățarea frecventă a mâinilor.

8. O baie fierbinte NU împiedică boala COVID-19

Dacă faceți o baie fierbinte nu vă va împiedica să luați boala COVID-19. Temperatura normală a corpului dvs. rămâne în jur de 36,5 ° C până la 37 ° C, indiferent de temperatura băii sau a dușului.

9. Noul coronavirus NU poate fi transmis prin mușcături de țânțar

Până în prezent, nu există informații și dovezi care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în principal prin picăturile generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănut, sau prin picături de salivă.

10. Uscătoarele de mâini NU sunt eficiente în uciderea noului coronavirus

Nu. Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru a ucide 2019-nCoV. Pentru a vă proteja împotriva noului coronavirus, trebuie să vă curățați frecvent mâinile cu alcool sau să le spălați cu apă și săpun.

11. Poate o lampă cu ultraviolete să omoare noul coronavirus?

Lămpile UV nu trebuie utilizate pentru sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale pielii, deoarece radiațiile UV pot provoca iritații ale pielii.

12. Cât de eficiente sunt scanerele termice pentru depistarea persoanelor infectate

Scanerele termice sunt eficiente în detectarea persoanelor care au temperatura crescută din cauza infecției cu noul coronavirus. Cu toate acestea, nu pot detecta persoane infectate. Acest lucru se datorează faptului că durează între 2 și 10 zile înainte ca persoanele infectate să aibă simptome.

13. Dacă mă stropesc cu alcool sau clor ucid virușii?

Nu. Stropirea alcoolului sau clorului pe tot corpul nu va ucide virușii care au intrat deja în corpul vostru. Stropirea unor astfel de substanțe poate fi dăunătoare pentru haine sau mucoase (adică ochi, gură). Fiți conștienți că atât alcoolul, cât și clorul pot fi utile pentru dezinfectarea suprafețelor, dar trebuie utilizate conform recomandărilor.

14. Vaccinurile împotriva pneumoniei protejează împotriva noului coronavirus?

Nu. Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic și vaccinul Haemophilus gripal tip B (Hib), nu oferă protecție împotriva noului coronavirus. Virusul este atât de nou și diferit încât are nevoie de propriul său vaccin. Cercetătorii încearcă să dezvolte un vaccin împotriva 2019-nCoV.

15. Picăturile nazale cu soluție salină NU poate preveni infecția cu noul coronavirus

Nu există dovezi că picăturile pentru nas cu soluție salină ar putea proteja oamenii de infecțiile cu noul coronavirus.

16. Usturoiul NU poate preveni infecția cu noul coronavirus

Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă că ar putea proteja organismul de coronavirus.

17. Noul coronavirus NU afectează doar persoanele în vârstă

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate de noul coronavirus (2019-nCoV). Persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (precum astmul, diabetul, bolile de inimă) par să fie mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul.

18. Antibioticele NU sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus

Nu, antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor. Noul coronavirus (2019-nCoV) este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament.

19. Există medicamente specifice pentru prevenirea sau tratarea bolii COVID-19?

Până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus (2019-nCoV).

Cu toate acestea, cei infectați cu virusul ar trebui să primească îngrijiri adecvate pentru ameliorarea și tratarea simptomelor, iar cei cu boli grave ar trebui să beneficieze de îngrijire optimă. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare și vor fi testate prin studii clinice. OMS ajută la accelerarea eforturilor de cercetare și dezvoltare.