mamaplus

Oftalmologii avertizează: extensiile de gene pot fi mediul ideal pentru păduchi

-
//
22.11.2019

Extensiile de gene au câştigat popularitatea în rândul femeilor în ultimii şi, pe bună dreptate: într-un fel sau altul sunt foarte utile, pentru că aduc instant un plus de frumuseţe. În plus, scuteşti timp în faţa oglizii, fără să fii nevoită să mai foloseşti atât de multe produse de make-up. Deşi economisim timp şi ne uşurează viaţa, să nu uităm că vin la pachet şi cu o provocare şi anume, curăţarea şi îngrijirea lor.

Adezivul aplicat pentru susținerea genelor poate subția genele naturale, iar astfel ele cedează, cad şi se răresc. De asemenea, este nevoie de noi produse de îngrijire şi curățare potrivite, care să conțină anumite ingrediente care să nu afecteze calitatea adezivului. Şi asta nu este tot. Sunt riscuri foarte mari să te confrunți cu... păduchi.

Oftalmologii americani semnalează o creștere a prezenţei păduchilor de gene în rândul persoanelor care au extensii de gene. Păduchii sunt organisme care trăiesc în foliculii de păr şi, la fel ca cei care se regăsesc în cap, se pot transmite de la o persoană la alta. 

Cum pot apărea păduchii pe extensiile de gene?

Extensiile de gene limitează cumva aplicarea produselor de îngrijire în zona ochilor. Medicii spun că persoanele care au extensii de gene nu le curăță corespunzător, iar astfel apar bacteriile şi infecțiile. Printre probleme putem enumera roşeața, mâncărimile şi... păduchii.

Cu toate astea, curățarea şi îngrijirea corespunzătoare a zonei ochilor nu promite prevenirea completă a apariției păduchilor, dar va fi mult mai greu ca bacteriile să-şi facă apariția. Aşadar, curățați genele şi extensiile de gene fără teamă că acestea vor cădea sau se vor subția. Astfel, veți preveni explozia microorganismelor.

O altă modalitate prin care păduchii pot fi transferați de la o persoană la alta, în afara de igiena necorespunzătoare, poate fi folosirea aceluiaşi prosop cu o persoană infestată sau chiar a aplicatoarelor de gene şi a altor produse cosmetice pentru zona ochilor (farduri, pensule, mascara etc.).