mamaplus

O femeie s-a ales cu o afecțiune gravă după ce și-a curățat urechile cu bețișoare de vată

-
//
23.09.2021

O australiancă obișnuia să-și curețe urechile în fiecare seară, un ritual înainte de culcare. De la o vreme, a observat însă că nu mai auzea bine cu urechea stângă, așa că s-a dus la medic. I s-a spus că are o infecție la ureche, fiind tratată cu antibiotice. Odată ce tratamentul s-a terminat, femeia nu s-a simțit mai bine. Tot nu auzea cu urechea stângă. Mai mult, a văzut pe bețișor sânge, așa că s-a speriat și a mers din nou la medic.

De data aceasta, Jasmine a fost consultată de mai mulți specialiști. Verdictul a fost sumbru: infecție bateriană în creier, localizată în spatele urechii. I s-a spus că ar fi trebuit să se prezinte la medic în urmă cu patru sau cinci ani. Operația trebuia să aibă loc tot atunci.

A urmat o intervenție chirurgicală de cinci ore, țesutul infectat fiindu-i îndepărtat. A fost nevoie inclusiv de reconstrucția canalului auditiv. Potrivit chirurgilor, în ureche se acumulaseră fire de bumbac, care, în cele din urmă, s-au infectat. Din păcate, chiar dacă operația a fost un succes, Jasmine a rămas cu surzenie moderată permanentă.

Într-adevăr, specialiștii spun că nu e sănătos să ne curățăm urechile cu astfel de bețișoare, avertizând că ceara poate fi împinsă adânc în ureche. În plus, pot apărea iritații și răni. Nu puține sunt cazurile în care timpanul poate fi perforat sau pot apărea infecții. Se poate ajunge chiar în situații în care viața să fie pusă în pericol, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Jasmine. Cu atât mai mult, bețișoarele de vată nu trebuie folosite pentru a curăța urechile bebelușilor.

Metode alternative de curăţare a urechilor:

  • Foloseşte ulei de parafină. Încălzeşte două sau trei picături din acest ulei, la foc mic, şi apoi aplică-l în canalul urechii cu o pipetă. Aplecați capul într-o parte şi parafina va ieşi din ureche.
  • Un alt ulei eficient în curățarea urechilor este uleiul de măsline. Se procedează la fel ca şi în cazul uleiului de parafină.
  • Curăță-ți urechile cu spray cu apă de mare. Apa de mare îndepărtează ceară din ureche. Se pulverizează de două ori pe săptămână.