mamaplus

O femeie a povestit prin ce a trecut în timpul sarcinii, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19

0
//
13.07.2020

Ștefana Bianca, o tânără mămică, a povestit la un post TV din România prin ce a trecut după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus în luna a șaptea de sarcină. „Prima dată mi-am văzut copilul după patru zile de la naștere”, a spus ea.

„Povestea a început de sărbătorile pascale când soțul a primit vestea unui test pozitiv. La câteva zile am decis să fiu și eu testată, pentru că am avut o ușoară temperatură. Am fost direcționată prin Serviciul de Ambulanță către spital cu cameră de gardă și primiri urgențe unde am fost testată. M-au transferat la Maternitatea Bucur, unde ne-am așteptat sentința aș putea spune. Așa simțeam”, a spus Ștefana Bianca.

„A doua zi am primit rezultatul testului. Era pozitiv!”

Tânăra mămică a fost transferată apoi la Spitalul Matei Balș. Întrebată ce a simțit atunci, Ștefana Bianca a declarat că rezultatul testului nu a surprins-o.

„Știam cumva că va fi pozitiv, având în vedere că soțul era pozitiv. Am așteptat rezultatul pozitiv. Dar la momentul respectiv toată lumea spunea că mai mult de 14 zile nu a stat internată”.

Întrebată dacă i-a fost teamă pentru copil, Bianca a spus că nu s-a îngrijorat foarte tare.

„Eu nu prezentăm simptome severe. Avusesem doar o seară cu frisoane și temperatură. În afară de această seară când am decis să fiu testată nu am mai făcut temperatură. Pe parcursul a cinci zile, cam atât au durat la mine simptomele acestui virus. Am avut o zi frison și febră, o zi am pierdut gustul și mirosul și a durat undeva la patru - cinci zile absența lor. Am avut și o zi cu tuse și cam atât”.

A așteptat 34 de zile un test negativ! 

„Testul negativ a venit după 34 de zile, urmat de un al doilea în 24 de ore când am fost externată”, a amintit ea.

Înainte de a se interna pentru a naște, Ștefana Bianca a trebuit să refacă anumite teste și a descoperit că e posibil să aibă din nou COVID-19. 

„Testul de anticorpi a ieșit pozitiv. După ce am primit rezultatul testului, medicii au considerat că e nevoie și de un test PCR iar testul s-a dovedit a fi pozitiv, urmând ca nașterea să aibă loc într-un spital COVID”.

A născut în plină pandemie: „Mi-am văzut copilul după patru zile”

„Prima dată mi-am văzut copilul după patru zile, când am avut teste negative și am putut pleca acasă. Practic, cu 10 minute înainte de a părăsi spitalul COVID(...). Cele 35 de zile au fost o nimica toată pe lângă cele patru în care am stat departe de bebeluș.

Acum suntem bine, suntem fericiți că suntem împreună. Mai mult de atât nu cred că mi-aș fi putut dori”, a încheiat tânăra mămică.