mamaplus

O artistă de la noi a fost infectată cu COVID-19: M-am simțit de parcă am fost pe “altă planetă”

-
//
01.09.2020

Dezamăgită de indiferența oamenilor față de regulile elementare de protecție și, mai ales, de faptul că unii chiar se încumetă să nu creadă în virusul de tip nou, interpreta Tatiana Spînu a decis să-și povestească experiența personală. Ea spune că a fost infectată recent cu COVID-19 și chiar dacă a avut o formă ușoară a bolii, starea de rău avansată și simptomele caracteristice i-au dat mari bătăi de cap.

”La început nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine. Parcă am răcit, dar parcă nu. Parcă mă dor mușchii de la sală, dar parcă e altfel de durere, dar simțeam fiecare mușchișor în corpul meu de parcă era ceva străin și mă deranja. Parcă mă durea capul, dar parcă nu. Am înțeles că ceva nu este bine atunci când m-am parfumat, dar eu nu aveam miros. Am început să miros acel căpăcel și acea sticluță, dar degeaba. Atunci am înțeles că e timpul ca fac testul.”, mărturisește artista pe contul său de Instagram.

Ea a mai avertizat persoanele care intenționează să facă testul la COVID-19 la unul din laboratoarele private, ar trebui să se programeze din timp. Tatiana spune că în ciuda faptului că a sunat de mai multe ori, telefonul era ocupat constant. Din cauza că nu avea programare prealabilă, ea a fost nevoită să-și aștepte rândul ore întregi stând în picioare și resimțind o stare de rău acută.

”Îmi era atât de cald că îmi părea că leșin. Timp de 2 ore am stat la acea ușă, dar pentru mine au fost ca 10. Asistenta medicală alegea pe cine să primească, iar eu doar trebuiă sa aștept. Pe scaun nu aveam voie să ma așez, așa a zis lucrătorul medical, pentru ca era în încăpere. Multe alte momente neplăcute și toate aveau o cauza: nu aveam programare! Am ieșit din acea clinică și m-am îndreptat spre casă pentru a-mi aștepta verdictul care a venit spre seară în aceeași zi. Răspunsul a venit: pozitiv! Cel mai mult îmi era frică pentru părinții mei, că am intrat în contact în acea mică perioadă în care parcă îmi era rău, parcă nu. Dar totuși foarte rău. Am ales să mă tratez acasă. După prima zi de tratament am început să mă simt mai ok, puteam dormi și mânca mai bine. Zilele treceau greu, iar de la dormitor până la bucătărie mă odihneam de 2 ori. Oboseala nu a amânat-o nimeni. Cel puțin până la a 10-a zi de la primul simptom.”, mai povestește Tatiana Spînu.

Interpreta mai spune că acum, după ce a trecut prin această experiență teribilă, nici nu vrea să-și imagineze prin ce calvar trec persoanele infectate cu COVID-19 care au complicații sau alte probleme de sănătate.

”Pot să spun că m-am simțit de parcă am fost pe “altă planetă”, și nu doresc nici la dușmanul meu prin ceea ce am trecut eu. Chiar dacă am avut doar forma ușoară. (...) Cel mai interesant a fost atunci când eu “zăceam” în pat cu acest virus, transpirată și “terminată”, mai deschideam telefonul și citeam comentariile oamenilor: “nu cred”…”, a mai adăugat Tatiana.

Interpreta Tatiana Spînu spune că a fost testată negativ și se simte mai bine, chiar dacă unele amprente lăsate de boală își vor face resimțită prezența încă o bună perioadă de timp.

Menționăm că pe lângă activitatea sa artistică, Tatiana Spînu mai are la activ și două romane care s-au bucurat de succes.

mamaplus