mamaplus

Noi descoperiri despre COVID-19. Ce se întâmplă cu persoanele care poartă ochelari

0
//
01.08.2020

Dr. Anthony Fauci, un cunoscut și apreciat expert american în boli infecțioase, atrage atenția asupra purtării ochelarilor sau a vizierei pentru o mai mare protecție împotriva infectării cu COVID-19, deoarece coronavirusul poate infecta o persoană și în urma contactului stropilor de salivă cu ochii.

Potrivit expertului american, blocarea agenților patogeni prin protecția ochilor poate creşte nivelul de prevenire a infectării cu coronavirus.

„Dacă aveți ochelari de protecție sau un scut facial, ar trebui să le folosiți”, a spus dr. Fauci, pentru ABC News.

Şi viziera, deşi nu are etanşeitatea ochelarilor speciali, poate oferi un anumit grad de protecție pentru ochi. Coronavirusul este contagios în primul rând prin picăturile de salivă expectorate în timpul tusei, strănutului sau în momentul vorbirii.

Nu e suficient să vă protejați doar nasul și gura!

Iar aceste particule pot ajunge ușor în ochii unei potențiale victime. Dr. Anthony Fauci atrage atenția că deşi nu este calea principală de transmitere a coronavirusului, contactul picăturilor de salivă purtătoare de virus cu ochii este unul din modurile în care acesta poate părunde în organism.

„Dacă doriți cu adevărat o protecție imbatabilă, este nevoie să vă protejați gura, nasul, dar şi ochii“, a spus dr. Anthony Fauci, la postul american.