mamaplus

Nata Albot a ajuns la spital cu copilul: ”Lucrul de care m-am temut cel mai mult, s-a întâmplat”

-
//
04.08.2021

De două săptămâni, Nata Albot a revenit în Moldova alături de partenerul său de viață și cei patru copii. Chiar dacă și-a dorit mult ca această vacanță să arate un pic altfel, se pare că viroza de care s-au molipsit copiii mai mici le-a cam dat planurile peste cap. Mai mult decât atât, Nata spune că viroza a afectat-o atât pe ea, cât și pe bunici.

”Lucrul de care m-am temut cel mai mult cu venirea noastră acasă, s-a întâmplat. Cei mici au înhățat o viroză și ne-au molipsit pe toți, inclusiv buneii. Cu Noah am ajuns și la urgență într-o noapte, pentru că făcuse o criză de tuse necontenită, care a durat 12 ore non-stop și nici măcar la spital, după o injecție de hormoni, nu au putut să-i facă nimic, așa că Noah de oboseală s-a deconectat pe la 5 dimineața, astfel plecând și tusea. Am avut și febră aproape de 39. Dar nu m-am panicat.”, povestește Nata Albot.

Tot ea mai mărturisește că vacanța în Moldova este despre febră, siropuri și vizite la medic, semn că adaptarea la temperaturile de aici a fost mai anevoioasă. Fiind o mamă responsabilă și grijulie, Nata și-a împărtășit propriile remedii împotriva virozelor la copii mici.

”Nu am studii medicale, dar în ultimii 17 ani am trecut prin destule maternități, ca să înțeleg niște lucruri, grație cărora să știu cum să procedez atunci când bolesc copiii.

  • Să aveți în frigider Enteros gel - un preparat care se administrează și la intoxicații, și la febră, și la diverse viroze. Acesta posedă acțiune absorbantă şi de dezintoxicare, legând şi eliminând din organism substanțele toxice. Anume produsele reziduale ale unui virus, care se adună în intestin, pot fi sursa de complicații după viroze și de prelungire a bolii. Din păcate, Enteros Gel nu îl pot găsi în străinătate. Dar voi lua cu mine câteva cutii.
     
  • Evitați proteinele animaliere atunci când copiii bolesc. Treceți pe dietă vegană câteva zile. Ajutați-i să se recupereze cât mai repede.
     
  • Dacă febră nu e critică, nu vă alarmați și nu o stingeți cu preparate medicinale. Lăsați febra să își facă treabă. Declanșarea febrei este o reacție firească a sistemului imunitar de luptă cu inamicul. Dacă o stingeți cu chimie, îi dați de știre organismului că nu-i nevoie să lupte singur. Reitez, dacă febra nu e critică.
     
  • Eu obișnuiesc mereu să am în frigider supozitoare de Viferon - antiviral și Viburcol - pentru febră înaltă. Ambele ne erau recomandate chiar și atunci când copiii erau foarte mici. E bine să cunoașteți aceste denumiri, să discutați cu doctorul despre ele și să citiți prospectul.”

Menționăm că fiica cea mare a Natei Albot are 15 ani, urmează Sonia (13 ani), Magda (6 ani) și mezinul familiei, Noah, în vârstă de doi anișori.