mamaplus

Medicii avertizează: ”Copiii cu COVID-19, inclusiv cei asimptomatici, pot rămâne cu sechele pulmonare„

0
//
26.01.2021

Potrivit echipei de medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, România, copiii care sunt infectați cu virusul de tip nou, inclusiv cei care nu prezintă niciun simptom caracteristic infecției, pot rămâne cu sechele pulmonare.

Medicii atenționează că cei mici pot avea simptome de boală care pot fi trecute ușor cu vederea de către părinți. Episoarele de transpirație și oboseala cronică ar fi câteva dintre semnele ușoare ale coronavirusului la cei mici.

”Au fost câteva studii care au demonstrat, fiind făcute pe copii asimptomatici, că aproximativ o cincime dintre aceștia prezentau, la efectuarea unei radiografii pulmonare, modificări la nivel pulmonar„, a explicat medicul pneumolog Iulia Simina.

Totodată, părinții ar trebui să fie atenți la semne precum tusea sau febra, chiar dacă cei mici nu au dezvoltat anumite simptome după contactul cu o persoană infectată.

Medicii mai spun că acești micuți obosesc mult mai repede la orice efort banal, transpire abundant și nu au chef de joacă. Totodată se recomandă în acest caz o perioadă de carantină, după care și o consultație medicală.