mamaplus

Medicii au observat că vaccinul anti-COVID-19 afectează ciclul menstrual al femeilor

-
//
23.06.2021

Un nou efect advers al vaccinurilor anti-COVID-19 a ieșit la iveală. Cele mai afectate sunt femeile cu vârste între 30 și 49 de ani. Specialiștii în vaccinuri din Marea Britanie „monitorizează atent” un nou efect advers raportat de aproape 4.000 de femei. Ginecologii spun că este posibil să existe o legătură între a avea cicluri menstruale anormale și vaccinul anti-covid.

Un raport recent din Sunday Times a constatat că 4.000 de femei din Marea Britanie au suferit modificări temporare ale ciclurilor menstruale după vaccinare. A inclus în principal femei cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani care au primit vaccinuri de la Pfizer-BioNTech, Modena sau AstraZeneca-Universitatea din Oxford.

Un nou efect advers al vaccinurilor anti-covid

Între timp, în S.U.A., au existat relatări despre femei care s-au vaccinat împotriva virusului și au avut ulterior cicluri menstruale care au venit mai devreme decât de obicei, au fost mai abundente sau au fost pur și simplu neregulate.

Doi cercetători din Chicago au lansat chiar și un studiu despre o posibilă legătură între vaccin și ciclurile menstruale. Rapoartele i-au determinat pe unii să se întrebe de ce autoritățile nu a enumerat ciclurile menstruale neregulate ca potențial efect secundar.

Conform datelor obținut de The Sunday Times, au fost făcute aproape 4.000 de sesizări cu privire la iregularități ale menstruației până la data de 17 mai. Și nu este vorba doar de un singur vaccin făcut de femeile în cauză. Dintre cele 4.000 de sesizări, 2.734 au fost imunizate cu serul de la AstraZeneca, 1.158 au făcut vaccinul Pfizr/BioNTech, iar 66 pe cel de la Moderna. În total, 3.958.

Femei din lumea întreagă s-au plâns pe rețelele sociale de probleme asociate menstruației după ce și-au făcut un vaccin anti-Covid.

Acestea au întrebat dacă menstruația timpurie sau abundentă, precum și dureri mai mari decât cele obișnuite, pot fi efecte adverse ale vaccinurilor. Conform datelor menționate anterior, majoritatea sesizărilor vin de la femei cu vârste între 30 și 49 de ani.