Cancerul de sân este o boală răspândită, departe de a mai fi fatală în vremurile acestea când există multe terapii și soluții, însă un lucru a rămas valabil. Orice cancer se tratează și are șanse mari de vindecare dacă este diagnosticat în stadii incipiente.

Uneori cancerul este descoperit în stadii mult prea avansate pentru a mai fi tratat. De aceea, atenție mare la semne, organismul le dă. Nu le ignora și consultă medicul. Fă-ți controalele anual, pentru a interveni la timp asupra oricărei probleme.

Deși principalul semn care le trimite pe femei la un medic este nodulul la sân, acesta nu este singurul simptom al cancerului mamar.

Un studiu prezentat la conferința Institutului Britanic de Cercetare a Cancerului a scos la iveală că una din șase femei diagnosticate cu cancer la sân au raportat prima dată un alt simptom, care nu era un nodul. Din cauză că majoritatea femeilor nu  sunt familiarizate cu simptomele atipice ale acestui tip de cancer, se întârzie diagnosticarea.

Bineînțeles că acest lucru nu înseamnă că femeile nu ar mai trebui să-și verifice sânii frecvent, însă ar trebui, de asemenea, să ia în considerare și alte semne. Femeile ar trebui să fie atente la orice modificare a sânilor și să se adreseze unui medic atunci când observă ceva neobișnuit. Iată câteva exemple.

Uscarea masivă a pielii

Dacă observi pe suprafața sânilor că în anumite zone pielea este uscată și mai groasă sau că are aspect de coajă de portocală, ar trebui să mergi la medic pentru că poate fi un semn al cancerului.