Viața sexuală are un rol esențial în cuplu. Însă medicamentele pentru anumite afecțiuni pot să afecteze acest aspect al partenerilor. Sigur nu te-ai gândit până acum la acest lucru, dar tratamentul medicamentos poate fi responsabil pentru anumite disfuncții sexuale.

Dacă urmezi un tratament medicamentos şi observi că este afectată activitatea sexuală, cel mai indicat ar fi să vorbeşti cu doctorul care ți-a prescris tratamentul pentru a putea să îți recomande altceva. Nu opri niciodată un tratament fără să ai avizul medicului.

Iată care sunt tratamentele care pot afecta viața de cuplu:

Tratamentul pentru colesterol

Adesea pentru a combate această problemă medicii recomandă tratamente medicamentoase pe bază de statine şi fibrați. Din păcate aceste substanțe afectează producția de hormoni sexuali, favorizează slăbirea muşchilor care poate să accentueze starea de oboseală şi durerile la nivelul încheieturilor.

Studiile pentru această problemă au scos în evidență faptul că aceste medicamente pot cauza disfuncții sexuale la ambele sexe, scăzând atât colesterolul, cât şi libidoul.

Alte opțiuni pentru a preveni aceste probleme se pare că ar fi administrarea de acid folic, vitamina B12 şi B6.

Tensiunea arterială afectează viața sexuală

Medicamentele, pentru a reduce tensiunea arterială, au în principiu sarcina de a reduce tensiunea existentă în vasele de sânge, pentru ca astfel inima să nu se mai forțeze pentru a pompa sângele.

Practic în felul acesta se produc şi aceste disfuncții, deoarece pentru a obține un orgasm ai nevoie de o bună irigare a vaselor de sânge. Bărbații par a fi cei mai afectați pentru că circulația scăzută a sângelui reduce dorința sexuală afectând în egală măsură erecția şi ejacularea.

La femei probleme survenite sunt cele precum uscarea vaginului, lipsa apetitului sexual şi a orgasmului.

Astfel că, odată administrate aceste medicamente, este posibil ca în urma consecințelor administrării lor se poate instala cu uşurință depresia.

Antidepresivele şi anticonvulsivele

Primele menționate se folosesc pentru a trata depresia şi anxietatea, dereglările alimentare sau crampele severe. Însă, din păcate, au un efect negativ şi asupra vieții sexuale. Blochează chimicalele din creier care transmit semnale către celulele nervoase, afectează sever libidoul şi favorizează instalarea disfuncțiilor erectile la ambele sexe.

În cazul în care suferi de epilepsie, migrene, dureri cronice şi ți-au fost prescrise anticonvulsive, acestea pot fi responsabile de dificultățile ce apar în obținerea orgasmului.

Cel mai bine ar fi ca, pentru a evita orice problemă de acest fel, înainte de administrarea oricărui tratament medicamentos să te informezi asupra efectelor secundare pe care pastilele pot să le favorizeze.