mamaplus

Medicamente periculoase în timpul pandemiei de COVID-19: „Pot agrava infecția"

0
//
15.03.2020

Autoritățile franceze previn asupra faptului că medicamentele anti-inflamatorii, ce sunt folosite pe scară largă, pot înrăutăți efectele infecției cu coronavirus.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, medic specialist neurolog, a scris, sâmbătă, pe Twitter: „Cei care iau anti-inflamatorii (ibuprofen cortizon...) trebuie să știe că acestea pot fi un factor agravant pentru infecție. În caz că aveți febră, luați paracetamol. Dacă deja urmați un tratament cu anti-inflamatorii, cereți sfatul medicului".

Autoritățile din domeniul sănătății au explicat că medicamentele anti-inflamatorii reprezintă un risc pentru cei cu boli cronice, deoarece diminuează răspunsul sistemului imunitar al organismului.

Ministrul Sănătății a mai scris că pacienții pot lua paracetamol pentru că „reduce febra fără să aibă vreun efect asupra inflamației". Francezilor li s-a cerut încă de la jumătatea lunii ianuarie să consulte personalul din farmacii dacă doresc să ia anumite medicamente, cum ar fi ibuprofen, paracetamol și aspirină, pentru a le fi reamintite riscurile.

Jean-Louis Montastruc, directorul centrului farmaceutic din spitalul Toluse, a declarat pentru radio RTL: „Medicamentele anti- inflamatorii cresc riscul de complicații atunci când febra sau infecția sunt prezente".

Ministrul francez al Sănătății a anunțat vineri seara că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut cu 800 în 24 de ore. Vineri, în Franța erau 3.661 de cazuri confirmate cu coronavirus și 79 de decese. Dintre persoanele infectate, 154 se aflau la terapie intensivă.