mamaplus

Medic: „Nu mai luați aceste pastile dacă ați băut cafea! Este interzis!”

0
//
13.02.2020

Cafeaua este elixirul vieții în diminețile în care nu ai niciun chef să te trezești. Pentru că este cea mai importantă parte din zi, aceasta trebuie să fie perfectă.

Se pare că cea mai bună cafea este cea simplă, neagră. Medicii interzic anumite combinații care pot fi fatale pentru ficatul nostru. Este vorba despre alcool și anumite pastile.

Nu combinați cafeaua cu alcool niciodată!

„Cafeaua simplă are foarte puține calorii, dar nu toată lumea poate să o bea amară. Dacă vreți să îndulciți cafeaua, alegeți zahărul brun, care are mai puține calorii. Evitați îndulcitorii artificiali, care au multe chimicale, chiar dacă nu îngraşă.

De asemenea, evitați aromele deoarece multe dintre acestea au chimicale şi pot deveni toxice. Nu puneți alcool în cafea, deoarece combinația poate avea efecte neplăcute pentru inimă.

Laptele poate anula o parte dintre proprietățile cafelei, dar ultimele studii au arătat că nu este o combinație periculoasă.

Este absolut interzis să luați analgezice cu cafea, în special paracetamol. Este o combinație care face rău ficatului. Dacă luați astfel de medicament, beți cafea la două-trei ore distanță”, spune medicul Florin Tudor.

Cafeaua cu unt

Descoperită recent, această combinație are mare succes. Băutura conține grăsimi saturate şi vitamina A, benefică pentru sănătatea pielii, vedere şi imunitatea generală a corpului. De asemenea, conține o cantitate mică de calciu, vitaminele K, E şi B.

Pentru a o prepara ai nevoie doar de cafea proaspăt preparată, unt fără sare şi puțin ulei de cocos.

Studiile arată că oamenii care consumă băutura au mai multă energie şi claritate mentală.