mamaplus

Medic infecționist Valeriu Gheorghiță: ”Mare atenție, COVID-19 se poate confunda cu alergiile”

0
//
22.05.2020

Simptomele infecţiei cu coronavirus se pot confunda, în unele cazuri, cu cele ale alergiei. La ce ar trebui să fim atenţi când vorbim de infecţia cu coronavirus, a explicat medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă.

”În această perioadă cu alergii, se pot crea confuzii în ce priveşte simptomatologia acestei infecţii cu coronavirus, mai ales că o mare parte din cazuri sunt inaparent clinic şi forme uşoare, în pacientul poate relata prezenţa febrei, dar nu întotdeauna, şi o serie de alte simptome, precum rinoreea, scurgerile nazale, strănutul, durerea de gât, tusea, astenia fizică, durerile musculare. Acestea sunt simptomele în cazurile uşoare de infecţie. Şi să nu uităm că suntem în perioada în care ieşim din sezonul de primăvară şi avem o vulnerabilitate mai mare de a contracta infecţii în perioada imediat următoare", susține medicul infecționist din România.

De aceea, recomandă medicul, e important să facem sport zilnic în zone mai puțin aglomerate, să avem o alimentanţie variată și care să ne furnizeze un nivel mare de energie, cum ar fi fructele, legumele, lactatele, peștele – stilul de alimentație mediteranean. Totodată, e foarte indicat să avem grijă la igiena personală, să purtăm mască de protecţie şi să evităm zonele aglomerate.

Este adevărat că circulaţia coronavirusurilor este redusă în sezonul cald, însă nu trebuie să lăsăm garda jos și să avem grijă mare de sănătate.