Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, după ce a primit rapelul la vaccinul anti-COVID-19 că injecția nu doare, doar am putea simți a doua zi locul în care a fost făcută. El a adăugat că după a doua doză nu mai există riscul unor infecții severe cu noul coronavirus, însă masca va rămâne în continuare obligatorie până în 2023.

„Nu mă doare, nu mă ustură. A doua zi s-ar putea să simțiți unde a fost locul de injecție şi atâta tot şi pe urmă să vă duceți cu drag la a doua injecție. E de aşteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul şi să consolideze.

Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus, dar, atenție, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunțăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID.

El a mai spus că vor mai fi cazuri de infectări cu noul virus, însă se vor micșora, astfel încât coronavirusul să iasă din circuitul biologic normal.

„Cometa ştim că are o coadă care este lungă, acea coadă este şi coada pandemiei şi ca atare vor fi cazuri până se vor împuțina suficient de mult, astfel încât să putem considera că virusul a ieşit din circuitul biologic normal”, a completat Cercel.

Medicul a adăugat că vaccinul împotriva COVID protejează populația de toate tulpinile care au intrat în circulație în prezent.

„Ce va fi peste un an nu știu, de aceea trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina şi într-un pas alert, în așa fel încât să imunizăm cât mai multă populație şi încercăm să scoatem virusul din circulație”, a conchis Adrian Streinu-Cercel.