mamaplus

Medic infecționist: „Masca de protecție nu se păstrează agățată de oglinda mașinii”

0
//
28.07.2020

Masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulți microbi rămân pe suprafața țesăturii, spune medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Ea adaugă că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respirația noastră conține vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenților infectanți să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăț.

Mulți oameni nu cunosc aceste reguli, așa că păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare cu COVID-19.