mamaplus

Mai poate fi consumată mâncarea după ce a căzut pe jos? Ce spune un studiu recent

0
//
30.11.2020

Un studiu a dezvăluit faptul că mâncarea scapătă pe jos se contaminează instantaneu cu bacteriile și microbii de pe podea. Aaron Carroll, un profesor de pediatrie de la Universitatea din Indiana, SUA, este și el de părere că alimentele sunt contaminate instantaneu, dar în același timp, susține că el nu are nicio reținere în a consuma mâncarea căzută pe jos, având în vedere că în alte locuri din bucătărie, cum ar fi chiuveta sau mânerul frigiderului sunt cu mult mai contaminate.

Acesta a relatat pentru „New York Times“ că înainte de a intra în panică și de a curăța mizeria cu dezinfectanți, să ne gândim dacă acest lucru este cu adevărat un semnal de alarmă, pentru că de multe ori am atins locuri murdare făă să băgăm de seamă și nu ni s-a întâmplat nimic.

În 1998, Charles Gerba, un profesor de microbiologie de la Universitatea din Arizona a studiat care sunt cele mai murdare locuri dintr-o casă și a descoperit că, în timp ce pe podea erau 3 colonii de bacterii pe centimetru pătrat, pe mânerul frigiderului s-au găsit 5, iar în chiuvetă - și mai multe.

Dr. Carroll mai este de părere că cea mai bună cale să nu ne îmbolnăvim este aceea de a ne spăla de fiecare dată pe mâini înainte de masă.