Ați fost la medic şi ați fost diagnosticat cu vene varicoase? Acest lucru înseamnă că aveți de-a face cu vene umflate, ridicate deasupra pielii, care ar putea fi moi şi dureroase, şi care, de obicei, dau senzația de picioare obosite, dureroase şi grele. De regulă, susțin specialiştii, ele nu reprezintă nici un risc pentru sănătate, doar că pot fi deranjante şi inestetice.

Dr. Alexandra Petre spune că, la cabinetul său, aproximativ jumătate dintre oamenii cu vârsta între 30 şi 50 de ani prezintă o formă oarecare de vene varicoase. Ea este de părere că dieta defectuoasă, lipsa de activitate fizică şi obezitatea pot afecta teribil venele.

„Nu vă gândiți că doar aceştia sunt factorii care duc la slăbiciunea venelor. Problema poate apărea şi din cauza bolilor de ficat, a deficiențelor nutritive sau statul în picioare timp îndelungat. Partea bună a lucrurilor este că aceste vene inestetice pot fi eliminate pe cale medicală, dar şi pe cale naturală”, a explicat medicul.

Spre exemplu, puteți lua câțiva căței de usturoi pisați, o jumătate de pahar de suc de portocale şi o linguriță de ulei de măsline. Combinați ingredientele şi lăsați mixtura să stea la rece timp de 12 ore, înainte de a o folosi. Aplicați după aceea mixtura cu mişcări circulare, masând până când este absorbită în piele. Repetați procedura zilnic sau chiar de două ori pe zi dacă timpul vă permite şi veți observa că venele varicoase se vor estompa.