Miopia este una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale ochiului, întâlnindu-se atât la copii, cât și la adulți. Incidența ei în creștere se datorează suprasolicitării vizuale, atât de des întâlnită în zilele noastre. Există multe mijloace de corectare a vederii: cineva alege ochelari, altcineva își pune lentile de contact în fiecare dimineață sau apelează la o intervenție chirurgicală.

Recent însă a fost introdusă în domeniul oftalmologiei o nouă alternativă revoluționară - Lentila de Noapte, care se mai numește și lentilă de Orthokeratologie.

Lentila de Noapte este o metodă medicală modernă de corecție pe timpul nopții a viciilor de refracție (inclusiv a miopiei și asigmatismului) care are ca efect o vedere clară pe tot parcursul zilei fără a fi nevoie de corecție optică. Acest lucru este posibil datorită purtării unor lentile de contact speciale care se aplică pe ochi înainte de culcare și se scot dimineața.

Cum funcționează?

Lentila influențează stratul superior al corneei. În consecință, refracția razelor luminoase și focalizarea se schimbă. Lentilele de noapte realizează o remodelare blândă a suprafeței ochiului, astfel că vederea va rămâne clară după scoaterea acestora, la trezire. Efectul este complet reversibil, lipsa purtării acestora ducând la revenire și stare initială după 72 de ore, fără nicio modificare fizică sau chimică la nivelul ochiului. După prima noapte vederea va fi îmbunătățită la 70-75%, după câteva nopți efectul va fi definitiv, iar procesul de îmbunătățire în creștere.

Cine le poate utiliza?

Lentilele de noapte pot fi folosite de oricine, atât de copii (începand cu vârsta de șase ani), cât și de adulți. Cu toate acestea, majoritatea pacienților sunt copii și adolescenți, la care dioptria crește odata cu dezvoltarea.

Orthokeratologia este indicată:

  • Persoanelor care doresc să aibă vederea bună și clară fără a purta ochelari, lentile de contact sau fără intervenții chirugicale;
  • Copiilor, adolescenților pentru stoparea progresării miopiei în evoluție;
  • Sportivilor, pompierilor, aviatorilor etc.;
  • Persoanelor cu contraindicații la chirurgia refractivă;
  • Pentru cei care activează în fața ecranelor sau în medii cu aer condiționat.
mamaplus

Avantajele utilizării lentilei de noapte:

  • Vedere clară în timpul zilei, fără lentile sau ochelari de vedere;
  • Încetinește dramatic sau chiar oprește progresia miopiei la copii și adolescenți;
  • Tratament complet nedureros, fără alergii sau senzații neplăcute;
  • O alternativă ideală la chirurgia refractivă care este o manoperă ireversibilă de subțiere a corneei;
  • Efectele apar de la primele purtări, dar efectele semnificative după 1 săptămână.

În cazul Ortokeratologiei este foarte importantă menținerea igienii pe parcursul utilizării, folosirea soluțiilor speciale pentru curățare, a recipientelor specifice. La fel este esențial ca lentilele să fie purtate în fiecare noapte (cel puțin 7 ore).

Pentru a verifica dacă puteți purta lentila de noapte, este necesară o vizită la medicul oftalmolog, pentru un examen oftalmologic complet, precum și o topografie corneană.

La CM ProMED C.M.S. sunt oferite consultații de orthokeratologie, iar specialiștii prescriu lentila de noapte și monitorizează evoluția acesteia. De asemenea, ProMed vă pune la dispoziție o experiență vastă în ceea ce privește metodele de corecție a vederii.

Corectați miopia în timpul somnului şi bucurați-vă de o vedere clară pe tot parcursul zilei, fără ochelari sau lentile de contact!

Pentru mai multe informații puteți apela la numerele de telefon: (022) 71 92 52 sau 079 990 382.

Centrul Medical OftalmoCorrect ProMed – 15 ani de activitate!

Rețeaua de patru clinici cu 15 ani de experiență, echipament performant, investigații cu precizie. Rețeaua de Clinici ProMed oferă servicii medicale complete, tratamente și interventii chirurgicale accesibile.

ProMED Family Center
Chișinau, str. N. Costin, 44/1
Telefon: (+373 22) 71 92 52

ProMed Family & Kids
Chișinau, str. I. Creangă, 24/1
Telefon: (+373) 799 90 382

OftalmoCorrect ProMED, Clinica de Oftalmologie 
Chișinau, str. M. Costin, 13/1
Telefon: (+373 22) 71 92 52

LASER ProMED Center, Clinica de Medicină Estetică  
Chișinau, str. M. Kogalniceanu, 66
Telefon: (+373) 799 90 382

Facebook
Site