mamaplus

La Synevo, până pe 20 februarie ai 20% reducere la examenul citologic al celulelor cervicale

0
//
10.02.2020

Cancerul de col uterin este al doilea cel mai frecvent tip de cancer din lume și primul dintre cauzele mortalității în rândul femeilor în țările în curs de dezvoltare.

În urma mai multor cercetări, a fost demonstrată deja conexiunea dintre infecția cu Virusul Papiloma Uman (HPV - Human Papilloma Virus) și riscul pentru cancer de col uterin. Se crede că, pentru a dezvolta potențialul oncogen, virusul are nevoie, în medie, de 5-7 ani - aceasta este perioada în care este posibilă detectarea condițiilor precanceroase și începerea tratamentului în timp util, ceea ce constituie esența în prevenirea cancerului de col uterin.

Metodele de diagnostic de laborator stau la baza screeningului cervical și sunt în continuă optimizare. Timp de mai mulți ani, principala metodă de screening cervical în lume a fost cunoscută ca o cercetare citologică, propusă în 1943 de J. Papanicolaou, ce a permis în unele țări ale lumii să reducă morbiditatea și mortalitatea cu 50% -70%.

Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a unui frotiu citologic pe sticlă a arătat, de asemenea, deficiențe în diagnosticare:

  • un număr mare de frotiuri de calitate inferioară, care, pentru un rezultat mai exact, a necesitat recoltări repetate;
  • dificultăți în analizarea frotiului și capacitatea de a examina toate elementele structurale ale celulelor.

A fost necesară o metodă mai sensibilă de diagnostic, care ar asigura depistarea la timp a afecțiunilor precanceroase. Această necesitate a dus la căutarea unor metode mai eficiente pentru obținerea unui frotiu calitativ și mai informativ.

Citologia lichidă a devenit un pas înainte în asigurarea calității frotiului citologic. Testul PAP (Papanicalaou) într-un mediu lichid a fost propus și dezvoltat în SUA, în anul 1996. Această metodă se bazează pe faptul că celulele epitelice cervicale colectate sunt plasate într-un mediu lichid special care asigură conservarea celulelor, stocarea pe termen lung a materialului obținut și efectuarea unor metode suplimentare de testare.

Citologia lichidă exclude problemele citologiei tradiționale:

  • păstrează întregul eșantion obținut din colul uterin;
  • permite de a obține un preparat subțire monostrat reprezentativ;
  • fixarea umedă sporește claritatea structurilor celulare și elimină aspectul artefactelor atunci când este uscat la aer;
  • dă posibilitatea de a efectua testări suplimentare, dacă prima a fost nesatisfăcătoare;
  • eșantionul poate fi utilizat pentru examinări auxiliare: detectarea infecției cu HPV, identificarea markerilor de proliferare p16 / ki-67.

Astfel, citologia lichidă oferă:

  • prelevarea de materiale standardizate;
  • preparate citologice de înaltă calitate și, prin urmare, rezultat mai informativ de înaltă calitate.
mamaplus

Contactând acum Laboratorul Medical Synevo, orice femeie poate efectua un test PAP într-un mediu lichid, împreună cu un test HPV (papilomavirus uman), la un preț special, cu o reducere de 20% până pe 20 februarie.

Pentru mai multe informații, sunați la 079856990 sau scrieți pe Viber/WhatsApp (+37379856990).

Synevo este principalul furnizor de servicii în diagnostic de laborator în Moldova și oferă peste 2000 de tipuri de analize uzuale și avansate în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. 

Laboratorul Central Synevo Chisinau

Adresa: Chisinau, str. Nicolae Testemitanu, 37
Telefoane

022 856 990
022 856 991
022 856 992

060 592 224

Sitewww.synevo.md