Personalele care obișnuiesc să își trateze durerile cu analgezice solubile prezintă un risc crescut să sufere de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau de deces prematur, deoarece aceste tratamente au un conținut ridicat de sare.

Un studiu recent, publicat de Daily Mail, arată că pacienții care iau aspirină, paracetamol, ibuprofen sub formă dizolvabilă prezintă un risc cu 22% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral și sunt expuse unui risc de șapte ori mai mare de a avea tensiune arterială ridicată. Datele cercetării mai arată că aceste persoane sunt expuse și unui risc cu 28% mai mare de a muri timpuriu.

Datele obținute în laborator au arătat că doza zilnică de analgezice recomandată în cazul durerilor conține de 50 de ori mai multă sare decât doza zilnică recomandată la acest condiment.

Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra le recomanda persoanelor care obișnuiesc să se trateze cu analgezice ar trebui să evite medicamentele solubile.

Daily Mail scrie că majoritatea persoanelor obișnuiesc să evite pastilele clasice, deoarece întâmpină probleme la înghițire, iar varianta solubilă este mult mai comodă.