Trezitul de dimineață nu este o plăcere pentru nimeni și majoritatea persoanelor întâmpină dificultăți când vine vorba despre acest lucru. Dacă unii oameni au nevoie de câteva minute pentru a se dezmetici, altora le este aproape imposibil să se trezească dimineața, iar acest lucru poate fi semnul unor probleme de sănătate. 

mamaplus.md

În perioadele mai stresante sau atunci când activitățile zilnice presupun o mai mare concentrare, oamenii se pot simți extenuați, ceea ce poate afecta inclusiv calitatea somnului. Acesta este motivul pentru care trezitul la prima oră a dimineții devine o sarcină dificilă și chinuitoare pentru foarte multe persoane.

De ce îți este aproape imposibil să te trezești dimineața?

Atunci când trezitul de dimineață devine o provocare în majoritatea timpului, oamenii de știință spun că există posibilitatea ca persoanele să sufere de dysanie. Deși nu este recunoscută ca fiind o afecțiune formală, dysania este descrisă ca fiind o problemă care îi împiedică pe oameni să se trezească dimineața, chiar dacă au dormit mai mult decât era suficient. Profesioniștii din domeniul medical folosesc ocazional acest termen și sunt de părere că persoanele care prezintă această problemă se confruntă în cele mai multe dintre cazuri și cu depresia.

“Este un comportament uneori observat la cei care suferă de o tulburare depresivă majoră.”, a spus Mark Salter, medic la Colegiul Regal al Psihiatrilor, potrivit thesun.co.uk.

Între simpla oboseală acumulată de-a lungul timpului și  dysanie există mai multe diferențe. Specialiștii spun că pe lângă dificultățile pe care le întâmpină dimineața, persoanele care au această problemă se pot confrunta cu stresul sau anxietatea.

Având în vedere că nu există un tratament pentru această afecțiune, cei cărora le este aproape imposibil să se trezească dimineața sunt sfătuiți să aibă o alimentație corectă, să se odihnească mai mult și să apeleze la aplicații cu ajutorul cărora să reușească să se trezească mai ușor.

Sursa: avantaje.ro