mamaplus

Infecții intime supărătoare? Mastrelle Flora Plus calmează rapid simptomele neplăcute

0
//
18.07.2019

Secreții abundente cu miros înțepător, mâncărimi, senzație de arsură, uscăciune, dureri în timpul actului sexual… Aproape orice femeie va recunoaște măcar unul dintre aceste simptome supărătoare.

mamaplus

Candidoza este infecție micotică ce este cauzată de ciuperci, în special de Candida albicans. O infecție cu candida poate fi recunoscută datorită mâncărimii, senzației de arsură, roșeței și secreției albe, granulare numită și „scurgere albă”.

Vaginita bacteriană este o infecție vaginală cauzată de tulpini patogene precum Gardnerella vaginalis și Trichomonas vaginalis. Cele mai întâlnite simptome constau în secreții abundente, de culoare alb-gălbuie-cenușie, cu miros neplăcut „de pește”, care se înrăutățește după contactul sexual. Pot apărea iritații, mâncărimi și dureri în timpul actului sexual.

Apelează la un specialist. Acesta îți vă prescrie un tratament adecvat în funcție de severitatea și complicațiile afecțiunii. Dacă deja ai făcut acest lucru însă tot nu reușești să scapi de infecția care nu contenește să reapară, este bine să începi să privești lucrurile din altă perspectivă…

Știi că?

mamaplus

Antibioticele, indiferent de calea de administrare, distrug bacteriile patogene, dar și flora saprofită, ceea ce duce la crearea unui mediu favorabil reinfectării cu ciuperci precum Candida albicans ce nu sunt sensibile la acțiunea antibioticelor.

Administrarea de contraceptive orale, nivelul scăzut al estrogenilor din timpul alăptării, precum și cantitățile mari de cortizol (hormonul stresului) din stresul cronic sunt situații ce determină scăderea sintezei de glicogen și acid lactic, ceea ce duce la dezechilibrarea pH-ului și a florei saprofite.

Pe parcursul menstruației, pH-ul vaginal este mai puțin acid (pH ≥ 6) deoarece, odată cu eliminarea sângelui menstrual, este eliminat și acidul lactic prezent în vagin. Mai mult decât atât, numărul lactobacililor de la nivelul mucoasei vaginale scade deoarece aceștia, în loc să rămână la nivelul epiteliului vaginal care acoperă mucoasa vaginală, se leagă de sângele menstrual și sunt eliminați. Prin urmare, menstruația devine un factor de risc pentru menținerea florei vaginale sănătoase, fapt ce explică de ce multe femei reclamă adesea disconfort vaginal după menstruație.

Sperma este un agent alcalinizant care reduce aciditatea vaginală și menține pH-ul crescut (pH = 6-7) timp de câteva ore după contactul sexual, creând un mediu favorabil dezvoltării patogenilor. Prin urmare, datorită prezenței spermei în vagin, mecanismele naturale de apărare sunt neutralizate. Aceasta poate explica de ce multe femei suferă de disconfort vaginal după perioadele cu relații sexuale frecvente.

Trichomonas vaginalis, una dintre tulpinile cel mai adesea incriminate în infecțiile vaginale, are capacitatea de a supraviețui în apa din jacuzzi și în apa clorinată din piscine, femeile care frecventează des piscina fiind expuse la infecții vaginale.

În perioada de menopauză și postmenopauză, nivelul de estrogen este scăzut, epiteliul vaginal se subțiază și se dezhidratează, iar procesul de producere a glicogenului, respectiv a acidului lactic este întrerupt. În consecință, pH-ul vaginal crește, atingând valori intre 4,5 și 5,5, fapt ce explică de ce femeile aflate în această perioadă sunt mai susceptibile la infecțiile vaginale.

În timp ce femeile se confruntă, pe parcursul vaginitelor, cu o multitudine de simptome deranjante, bărbații sunt asimptomatici, de aceea ei nu urmează un tratament specific. În urma contactului sexual, partenera este reinfectată, creându-se astfel un cerc vicios în care se învârte fară a ști ce face gresit, de ce nu reușește să scape de această problemă.

Ce poți face?

mamaplus

Atunci când suferi de candidoză sau vaginită, iar simptomele sunt extrem de supărătoare, soluția este foarte simplă: Mastrelle Flora Plus, care calmează rapid mâncărimile, iritațiile și usturimile din zona intimă.

Mastrelle Flora Plus conține ingredientele pure, atent selecționate, combinate cu vitamine și extracte vegetale standardizate: complex pebiotic bio-activ, D-xylitol, acid lactic, vitamine, acid hialuronic, extracte naturale de echinacea, mușețel și castan sălbatic.

Mastrelle Flora Plus (capsule vaginale și dus vaginal) ajută la tratarea vaginitelor bacteriene și fungice, inhibând creșterea tulpinilor de Candida albicans, Trichomonas vaginalis și Gardnerella vaginalis, restabilește pH-ul vaginal și reface flora vaginală saprofită constituită în principal din lactobacili și calmează pruritul, iritațiile, usturimile vaginale și combate scurgerile anormale și durerile din timpul actului sexual.

Detalii