Știați că durerea de dinți poate fi atenuată prin pișcări ușoare ale pielii? Dar ca să adormi mai repede, e suficient să apăsați cu degetul arătător pe punctul plasat în centrul frunții între  sprâncene? Specialiștii în domeniul presopuncturii sau acupresurii  – sistem de tratare apărut în China Antică cu aproape 5000 de ani în urmă – cunosc multe tertipuri. 

Rețineți câteva dintre ele. Pentru masajul zonelor reflexogene aveți nevoie doar de buricele degetelor. Când veți atinge punctele biologice active, în organism se va restabili energia vitală „Chi”– o energie ordonată, care circulă prin canale specifice, pătrunzând prin întregul organism.

Incredibil, dar funcționează! Punctele care ajută la eliminarea durerilor

Contra grețurilor

La primele simptome de greață, apăsați porțiunea dintre degetul mare și arătător sau prin presiunea ușoară asupra interiorului încheieturii mâinii, la distanța de două degete da la baza palmei. Apăsați până durerea se va atenua. Dacă trebuie să mergeți undeva cu mașina sau barca, apelați la brățările pentru presopunctură. Aceste accesorii elastice sunt dotate cu niște țumburușuri care  apasă peste punctele palmei în permanență.  

Incredibil, dar funcționează! Punctele care ajută la eliminarea durerilor

Cum puteți scăpa de oboseală în cinci minute

Deseori, după o statul îndelungat la computer sau în timpul călătoriilor lungi cu mașina vă simțiți epuizați, aveți ochii obosiți, pierdeți din concentrație. Pentru a  îmbunătăți starea generală, trebuie să masați anumite puncte de pe față.  

Punctul nr. 1. Unghiurile interne ale ochilor. Apăsați concomitent în ambele părți.

Punctul nr. 2. Apăsați concomitent trei puncte. Capătul extern  și intern al sprâncenelor și mijlocul lor. Apăsați pe punctele simetrice  concomitent.

Punctul nr. 3. Zona mai umflată de la rădăcina nasului, situată între sprâncene.

Punctul nr.4. Sub pupile, la o distanță de jumătate de centimetru de la pleoapa de jos. 

Incredibil, dar funcționează! Punctele care ajută la eliminarea durerilor

Modalitatea de masare

Punctele indicate trebuie masate cu buricele degetelor timp de un minut. Apăsați puternic, dar nu până la apariția senzației de durere.

 
 

Cum puteți trata răceala în cinci minute

Putem ajuta organismul să activeze energia internă pentru a lupta cu guturaiul cu ajutorul masajului punctelor speciale de pe față:

Punctul nr. 1. Dacă veți prelungi linia sprâncenelor, acest punct se află la intersecția cu linia rădăcinii nasului.

Punctul nr. 2. Aceste puncte simetrice se află pe ambele părți ale feții: două adâncituri micuțe la doi centimetri de la capătul exterior al sprâncenelor. Acestea vor fi masate concomitent.

Punctul nr. 3. Două puncte simetrice la baza nasului, lângă adânciturile ochilor. Punctele trebuie masate concomitent.

Punctul nr. 4. Punctele simetrice situate la jumătate de centimetru de la aripile nazale.

Incredibil, dar funcționează! Punctele care ajută la eliminarea durerilor

Modalitatea de masare

Punctele trebuie masate cu buricele degetelor timp de un minut.

Apăsați puternic, dar nu până la apariția senzației de durere. Nu contează direcția mișcărilor, însă aceste mișcări trebuie să fie executate cu o anumită putere.

Cum puteți scăpa sau atenua durerea de cap în cinci minute

Punctul nr. 1. Dacă respectăm linia sprâncenelor, punctul se află direct la rădăcina nasului.

Punctul nr. 2. Aceste puncte simetrice se află pe ambele părți ale feții:două adâncituri micuțe la doi centimetri de la capătul exterior al sprâncenelor. Veți apăsa concomitent aceste .

Punctul nr. 3. Doi centimetri de la capetele sprâncenelor, în locul unde linia de creștere a părului formează un unghi. Trebuie să apăsați linia superioară a acestui unghi.

Punctul nr. 4. Punctul se găsește nu pe față, ci pe cap. Trasați imaginar (sau cu ajutorul unei panglici sau ațe) o linie de la o ureche până la cealaltă ureche. Punctul se găsește în mijlocul acestei linii.

Incredibil, dar funcționează! Punctele care ajută la eliminarea durerilor

Modalitatea de masare

Punctele  indicate trebuie masate timp de un minut. Apăsați puternic, dar nu până la apariția senzației de durere.

Cum puteți scăpa de durerea de burtă în cinci minute

Punctul nr.1. Ca să găsiți acest punct, puneți palma peste burtă, astfel ca degetul mic să se afle pe buric. În acest caz punctul necesar se va afla la capătul degetului arătător. Apăsați puternic, dar  cu grijă și nu până la apariția senzației de durere, deorece alături se găsește „plexul solar” – o  rețea importantă de celule nervoase.  

Punctul nr. 2. Aceste două puncte sunt plasate simetric față de punctul 1. Trebuie să măsurați o distanță de patru degete de la primul punct. Masați-le concomitent, circular, prin mișcări puternice, dar nu dureroase.

Incredibil, dar funcționează! Punctele care ajută la eliminarea durerilor

Sursa