mamaplus

Imunitatea la COVID-19 scade rapid la persoanele cu simptome ușoare, conform unor noi constatări

0
//
22.07.2020

Anticorpii anti-COVID ai persoanelor care au prezentat simptome uşoare de coronavirus scad considerabil în primele trei luni după infectare, conform constatărilor unui nou studiu publicat marți şi citat de agenția Xinhua.

O echipă de oameni de ştiință de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, a efectuat un studiu aprofundat pe un număr de 34 de persoane care s-au recuperat în urma COVID-19, după ce au prezentat simptome uşoare.

Cercetătorii au testat sângele subiecților de două sau trei ori pe o perioadă de trei luni.

Oamenii de ştiință au descoperit o scădere considerabilă a nivelului de anticorpi - proteine produse de sistemul imunitar, care împiedică virusurile să infecteze celulele organismului. În medie, nivelurile anticorpilor au scăzut la jumătate la fiecare 73 de zile, conform studiului publicat în The New England Journal of Medicine.

Rezultatele accentuează temerile că imunitatea umorală împotriva SARS-CoV-2 ar putea să nu fie de durată la indivizii care au prezentat simptome uşoare, care alcătuiesc majoritatea persoanelor cu boala COVID-19, se arată în studiu.

Studii suplimentare vor fi necesare pentru a defini un prag cantitativ de protecție şi rata de declin a anticorpilor antivirali pe o perioadă mai mare de 90 de zile, au menționat autorii studiului.