Igiena intimă după sex ar trebui să fie la fel ca spălatul pe dinți dimineața sau ca demachierea fetei seara. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să sari peste acest pas dacă vrei să fii ferită de infecții sau alte afecțiuni.

În același timp, nici nu trebuie să faci o manie din spălarea zonei intime după fiecare contact sexual. Este bine ca în primele minute după încheierea actului, să rămâi în brațele iubitului tău, să vă sărutați și să vă îmbrățișați.

Abia după ce bucuria unei partide de sex excelente începe să pălească, te poți ridica și poți merge la baie pentru a-ți face toaletarea.

Considerăm că nu este corect față de partener să te ridici brusc, după ce ați/a avut orgasm, și să dai fuga la baie. Ar putea crede că îl consideri dezgustător.

Trebuie să găsești o cale de mijloc, care să evidențieze faptul că ești dornică să ai o igienă optimă, dar fără să transformi acest gest într-o obsesie.

Igiena după sex te ferește de infecțiile urinare

Infecțiile urinare sunt deosebit de păcătoase. De multe ori, infecția urinară este asociată cu statul timp îndelungat pe un șezut rece, însă există și alte cauze ce duc la apariția acestei afecțiuni. Una dintre ele ar fi omiterea curățării zonei intime după un act sexual.

În primul rând, pentru a avea o igienă intimă corectă, este indicat să urinezi după fiecare contact sexual. În acest fel, elimini microbii și bacteriile ce înaintează spre uretră și eviți contactarea unei micoze supărătoare.

Spală zona intimă cu apă călduță

După un contact sexual și după ce ai urinat, este recomandat să speli zona intimă cu un produs special destinat acestei zone. Nu este recomandat să te speli cu apă fierbinte, întrucât aceasta distruge flora vaginală și omoară bacteria benefică Lactobacillus. Ca urmare a acestui lucru, tot mai multe bacterii patogene se vor dezvolta în jurul zonei intime.

Evită spălăturile interne, întrucat acestea distrug flora vaginală. În timp, poate apărea uscăcinea vaginală și, implicit, scăderea libidoului.

Folosește un prosop mic, curat, cu care cureți gentil labiile. După ce termini de spălat zona intimă, este recomandat să speli și zona anusului, unde se pot aduna diverse secreții eliminate în timpul actului sexual.

După ce speli zona anusului, nu reveni cu prosopul lângă vagin, pentru a nu transfera bacterii și microbi. Prosopul se folosește pentru o singură spălare, după care fie îl înlocuiești cu altul, fie îl bagi la mașina de spălat la o temperatură ridicată

Nu folosi pudră de talc sau parfumuri

Vaginul tău se curăță singur, la fel ca ochii. Nu are nevoie de produse parfumate, creme și pudre de talc pentru a mirosi bine. Este suficient să fie spălat zilnic cu apă călduță și un prosop curat. Specialiștii recomandă să eviți produsele din comerț ce au mirosuri care mai de care mai atrăgătoare și fresh.

Cercetătorii au aflat că pudra de talc are efect cancerigen și crește cu până la 24% riscul de dezvoltare a cancerului de col uterin, chiar dacă ai folosit-o o singură dată pe săptămână.

Îmbracă o lenjerie intimă curată

După toaletarea zonei intime, este indicat să pui pe tine o lenjerie intimă curată. Opțional, poți folosi un absorbant zilnic, pentru ca secrețiile vaginale să nu ajungă pe slip.