Deşi arată bine de-abia luate din raft, hainele noi pot cauza probleme serioase ale pielii, dacă le purtaţi fără a le spăla. Dermatologii spun că puteţi face dermatită alergică de contact.

mamaplus

Aceasta este o reacţie a sistemului imunitar la alergenii cu care intră în contact pielea. Ea apare la câteva zile distanţă şi se manifestă prin roşeaţă, mâncărimi şi chiar mici abcese.

Aceste reacţii apar la contactul cu coloranţii din ţesături sau la substanţele cu care hainele sunt tratate pentru a nu se şifona în timpul transportului. Transpiraţia intensifică aceste simptome, mai ales dacă hainele au fost purtate la sala de fitness.

Un alt pericol este transmiterea de insecte parazit, dacă hainele au fost probate de altcineva. Dermatologii avertizează că au fost cazuri de contaminare cu infecţii ale pielii, inclusiv râie, din cauza hainelor noi, purtate direct din magazin.

De asemenea, nu trebuie ignorat nici faptul ca până a ajunge la raft, hainele trec prin mai multe mâini. Chiar dacă aţi cumpărat un obiect vestimentar sigilat, el a fost atins înainte de fabricant, ambalator, transportator. Apa în care le spălaţi trebuie să fie cât mai fierbinte, în funcţie de cum specifică eticheta. Chiar dacă în multe magazine lenjeria intimă nu se probează, dermatologii subliniază că şi ea trebuie spălată cu atenţie.

Sursa