mamaplus

Femei disperate: pentru a scăpa de o sarcină nedorită, își introduc în vagin usturoi sau suc de lămâie

-
//
06.11.2019

Pentru a nu rămâne însărcinate, unele femei recurg la metode inspirate ”din bătrâni”, despre care s-ar spune că funcționează perfect. Se pare că medicii cataloghează aceste metode drept inadmisibile și, mai mult decât atât, avertizează femeile că pot apărea urmări grave cum ar fi arsurile sau chiar infecțiile vaginale.

În loc de contraceptive, dispozitive intrauterine și prezervative o mulțime de femei încearcă soluții ciudate cum ar fi spălăturile vaginale cu oțet și apă, băile fierbinți pentru ”nimicirea” spermiilor, iodul sau usturoiul introduse adânc în vagin sau osul de la pieptul găinii folosit pe post de sterilet. În acest context, specialiștii atenționează că aceste soluții nu funcționează deloc, în schimb pot provoca un dezechilibru în mediul natural bacterian al vaginului, ceea ce poate genera riscuri de infecții.

Din păcate, Moldova se află printre statele unde metode periculoase de contracepție încă se mai practică. Despre aceasta a anunțat UNFPA într-un raport publicat anul trecut.

„Multe femei încearcă să prevină sarcina prin introducerea sau ingerarea substanțelor chimice nocive. Lucrătorii din domeniul sănătății din Republica Moldova, Siria și Uzbekistan spun că unele femei aplică oțet de mere în vagin, înainte sau după actul sexual. Deși multe cazuri raportate sunt vechi de zeci de ani, practica este observată și astăzi”, se menționează în raportul UNFPA.

Totodată, mai mulți ginecologi au mărturisit că în practica lor au întâlnit cazuri în care găseau urme de lămâie în vaginul femeilor. Acest lucru poate provoca iritații, disbacterioză și alte urmări neplăcute.

„Am fost surprinsă, să nu spun șocată, când am aflat că o femeie folosea și continuă să folosească felii de lămâie în vagin după actul sexual”, a spus ginecologul Ludmila Bologan.

Metode de contracepție bizare: Coca Cola

Până în anii ’60, băutura carbogazoasă a fost utilizată ca duș vaginal după un contact sexual, în America de Nord, Europa de Est și Asia Centrală.

Medicii atenționează că această metodă de contracepție este absolut ineficientă și poate provoca leziuni tisulare și infecții.

Metode de contracepție bizare: soluție de iod și laptele

În unele zone din Kârgâzstan se mai păstrează păstrează ”vie” tradiția de a bea lapte cu iod înaintea contactului sexual, pentru a preveni o sarcină nedorită.

Medicii atenționează că soluția de iod este foarte toxică și poate provoca inflamații, arsuri ale esofagului și țesutului stomacal, precum și dezechilibre hormonale.

Metode de contracepție bizare: pungi din plastic pe post de prezervativ

Potrivit unui raport global, foarte multe femei folosesc și pungile de plastic pentru a nu rămâne însărcinate. Asta ar fi o alternativă prezervativelor în țările slab dezvoltate.

Medicii atenționează că cestea au un risc ridicat de rupere, iar plasticul poate fi foarte toxic pentru organism.