Coronavirusul poate ataca plămânii și inima. Poate provoca dureri în piept sau senzație de arsură în plămâni. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor enumeră durerea sau presiunea persistentă în piept ca semn că ar trebui să apelați la medic, potrivit healthline.com.

Durerea toracică sau arsurile pot fi un semn al COVID-19. Disconfortul în piept poate apărea împreună cu dificultăți de respirație. Studiile arată că 17,7% dintre persoanele infectate cu coronavirus raportează dureri în piept.

Persoanele cu forme mai grave ale COVID-19 sunt mai susceptibile de a prezenta dificultăți de respirație sau dureri în piept decât persoanele cu formă ușoară.

Experții susțin că durerea toracică poate fi rezultatul unei leziuni cardiace sau a inflamației țesuturilor din jurul plămânilor.

Coronavirusul poate intra în celule printr-un receptor numit enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2). ACE2 se găsește în multe părți ale corpului, inclusiv plămânii, inimă și tractul gastro-intestinal. Odată ce virusul pătrunde în celule prin ACE2, acesta poate duce la deteriorarea acestora și inflamație.