mamaplus

Experți: „Distanța de 2 metri este insuficientă. Coronavirusul se răspândește în mod silențios”

0
//
28.05.2020

Autoritățile cer oamenilor să stea la 1,5 - 2 metri unul de altul pentru a încetini răspândirea COVID-19 prin aşa-numitele picături respiratorii. Însă rezultatele unor noi studii demonstrează că această distanță nu este suficientă.

Într-un articol publicat în revista Science, 3 experții au solicitat „testarea pe scară largă”, pentru a găsi cazurile asimptomatice şi spun că purtarea de măştii este esențială pentru a controla răspândirea virusului. Ei au dat exemple țări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan unde toată lumea poartă mască.

„Datele arată că noul coronavirus se răspândeşte în mod silențios în aerosolii exhalați de persoanele asimptomatice care sunt extrem de contagioase. Aceste date sugerează că recomandarea OMS privind păstrarea unei distanțe de doi metri nu este suficientă în multe condiții interioare. Aici aerosolii pot rămâne în aer mai multe ore şi se pot transmite prin curenții de aer pe distanțe mai mari de doi metri”, au scris Chia Wang de la Universitatea Națională Sun Yat-sen din Taiwan şi Kimberly Prather şi Dr. Robert Schooley de la Universitatea din California, San Diego.

Cei trei experți în chimie şi boli infecțioase spun că, deşi studiul lor are nevoie de mai multe cercetări, este sigur că toată lumea trebuie să poarte mască şi este nevoie de o testare pe scară largă a unui număr cât mai mare de oameni pentru a fi depistate persoanele asimptomatice.