mamaplus

Evită aceste 4 categorii de alimente și băuturi dacă ai răceală sau gripă

-
//
08.12.2020

Ai răcit sau ai luat gripă? Încearcă să eviți aceste 4 categorii de alimente și băuturi care îți pot înrăutăți simptomele. Ultimul lucru de care ai nevoie este să îți înrăutățeşti starea de sănătate. 

Sucurile şi dulciurile slăbesc organismul în lupta cu infecțiile

Este adevărat că sucul de portocale îți oferă o doză bogată de vitamina C, dar variantele din comerț conțin cantități mari de zahăr care cauzează inflamații în organism şi slăbesc capacitatea celulelor albe de a lupta împotriva infecțiilor, scrie thehealthy

Nu ar trebui să te surprindă faptul că acelaşi avertisment este valabil şi pentru alimente cu un conținut ridicat de zahăr: prăjituri, bomboane, cereale şi cam toate dulciurile pe care te gândeşti să le mănânci atunci când ai răcit.

O alternativă mai bună pentru tine este ceaiul de ghimbir sau apa caldă cu lămâie, turmeric, scorțişoară şi miere de albine.

Dacă simți nevoia unei gustări dulci, optează pentru un fruct proaspăt sau popcorn. Şi după ce te vei simți mai bine în câteva zile, te vei bucura că nu ai ales punga de caramele!

Evită lactatele, mai ales dacă tușești

În ciuda anumitor păreri, laptele, iaurtul şi produsele lactate nu influențează producția de mucus în organism. Cu toate acestea, în cazul anumitor persoane, lactatele ar putea face mucusul deja existent mai gros şi mai dur. Aşa că, dacă observi că lactatele au un efect dăunător asupra mucusului, ar fi bine să limitezi consumul de lactate sau să renunți la ele pentru o perioadă.

În cazul în care nu observi schimbări, este bine de ştiut că produsele lactate sunt o sursă excelentă de proteine şi vitamina D care pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor. În plus, iaurtul conține probiotice, un element important în echilibrarea bacteriilor din stomac.

Nu bea alcool dacă ai răcit! Deshidratează și duce la apariția febrei 

Dacă mai exista o urmă de speranță că nu ar trebui să renunți complet la alcool atunci când ai răcit, îți vom spulbera visele. Asemenea zahărului, alcoolul cauzează inflamații care slăbesc celulele albe, devenind mult mai dificil pentru organism să se regerenereze.

Mai mult, consumul de alcool deshidratează puternic organismul. Dacă nu vrei să te trezeşti a doua zi cu febră şi mahmur, renunță la consumul de alcool până nu te refaci 100%.

Carbohidrații rafinați cresc glicemia și scad imunitatea

Păinea prăjită şi biscuiții sunt considerați de multă lume gustări clasice pentru zilele în care suntem bolnavi. Dar, în afară de faptul că îți amintesc de micul dejun pe care ți-l pregătea mama când erai bolnav, nu îți fac deloc bine.

Carbohidrații rafinați se transformă rapid în zahăr şi duc la o creştere a nivelului de glucoză în sânge, ca şi în cazul sucurilor, băuturilor carbogazoase şi altor alimente cu un conținut ridicat de zahăr.

Ai răcit și vrei neapărat să mănânci pâine prăjită cu unt? Atunci alege pâinea de secară sau din cereale integrale.