mamaplus

Epilarea cu ceară și alte trei proceduri pe care să nu le faci în timpul menstruației

-
//
11.01.2022

Anumite tratamente de înfrumusețare ar trebui evitate în perioada menstruației, deoarece în cele câteva zile speciale, organismul femeii devine mai sensibil. Este important să cunoști din timp despre ce proceduri este vorba, pentru a evita anumite urmări neplăcute.

Epilarea cu ceară

Când vorbim despre epilare, nu vorbim doar despre epilarea cu ceară a liniei bikinilor care, din motive evidente, nu este recomandată în timpul menstruației. Aici vorbim și despre pensat, epilarea picioarelor și a oricărei alte părți a corpului. De ce? Deoarece pielea ta este foarte sensibilă în această perioadă, din cauza variațiilor hormonale, astfel încât riscul de durere crește. În plus, riscul de apariție a vânătăilor este, de asemenea, mare. Pentru a evita orice inconvenient, este deci de preferat să te epilezi cu ceară, fie acasă, fie într-un salon, la trei până la patru zile după încheierea menstruației.

Exfolierea feței

După cum am spus mai sus, pielea devine extrem de sensibilă înainte și în timpul menstruației, așa că trebuie să evitați exfolierea, pentru a evite evident roșeața, iritația și mâncărimea. Cu toate acestea, o bună exfoliere a pielii în timpul ciclului menstrual nu trebuie exclusă complet. Pentru a face acest lucru, utilizați un exfoliant blând a doua zi după menstruație și ziua 14 a ciclului, pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a preveni înfundarea porilor cu niveluri crescute de progesteron în timpul ciclului.

Pentru pielea sensibilă se folosește un exfoliant neabraziv, pe bază de enzime. Pentru ten normal sau gras, un exfoliant pe bază de argilă rhassoul și pentru tenul matur, un exfoliant pe bază de pudră de nucă de argan.

O mască hidratantă

O mască hidratantă, da, dar în timpul menstruației, nu. De ce? Pentru că măștile conțin de obicei ulei și sunt destul de grele pentru piele. Prin urmare, acestea pot provoca apariția coșurilor, ceea ce este și mai riscant dacă ai piele predispusă la acnee. Așa că folosește masca ta hidratantă preferată la sfârșitul menstruației, când pielea, din cauza nivelului de estrogen, produce mai puțin colagen și elastină și, prin urmare, are nevoie de hrănire și hidratare. Intre timp, optează pentru o crema hidratantă ușoară care să aibă grijă de pielea ta în timpul menstruației.

Un tratament facial într-un salon de înfrumusețare

Tratamentele balneare ar putea-o face și mai predispusă la coșuri, datorită sensibilității ei crescute în această perioadă. Chiar și așa, este important să îți pregătești pielea pentru ciclul menstrual pentru a evita o erupție acneică. Prin urmare, este de preferat să faci un tratament complet cu 10 până la 14 zile înainte de menstruație.