mamaplus

Durerile menstruale sunt un semn bun pentru femeile care își doresc să devină mame

0
//
23.11.2020

Chiar dacă durerile din perioada menstruației pot crea un real disconfort, se pare că acestea ar fi totuși un semn bun. Potrivit ginecologilor, durerile menstruale arată că în ciclul anterior ați secretat hormonul progesteron în cantitate suficientă. Este o informație esențială pentru medic, dacă vă doriți o sarcină.

Endometrul este mucoasa uterină, iar durerile menstruale arată așadar că aceasta se pregătește să se elimine. Durerea se poate trata rapid cu anti-inflamatoare nesteroidiene, iar disconfortul va dispărea. Medicii supecializati în infertilitate spun că durerea menstruală, deranjantă pentru femei, este un semn bun.

“Explicația durerii în prima zi este ar fi că ciclul anterior a fost ovulator, femeia a funcționat corect și a secretat progesteron. Dacă femeia spune că are menstruații pe cer senin, fără dureri, e un semn rău pentru noi, pentru că înseamnă că nu a ovulat”, a dezvăluit dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog.

Din aceste motive, durerea menstruală poate indica faptul că sunteți în stare perfectă să obțineți, când vă doriți, o sarcină. Chiar dacă e un indicator bun al fertilității, nu o lăsați netratată. Anti-inflamatoarele nesteroidiene pot reprezenta un tratament cu efect rapid și de durată.