mamaplus

Dr. Mihai Craiu, despre COVID-19 la copii: ”Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici sau cu simptome minore”

0
//
01.12.2020

Cu părere de rău, în ultima vreme tot mai mulți medici prescriu antibiotice în tratamentele pentru COVID-19, indiferent că ar este vorba despre o formă gravă sau ușoară a bolii. Pentru a preveni asupra unor riscuri pe care le pot avea antibioticele asupra sănătății copiilor, medicul pediatru Mihai Craiu a lansat un mesaj important pentru părinți și nu doar.

”Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici, sau cu simptome minore, în cadrul infecției COVID-19. De altfel la nici un pacient (de orice vârstă!) care este asimptomatic și izolat la domiciliu nu ar trebui prescrise antibiotice, dacă nu are si altă infecție dovedită. Nu o spun eu, o spune ultima versiune a Protocolului Național de Tratament in infecția cu SARS-CoV-2.

Și o întărește, în acest excelent articol din Viața Medicală, una dintre cele mai autorizate voci privind prescrierea antibioticelor în România, coordonatorul Ghidului Angelescu - Terapie Antimicrobiană, profesorul Gabriel-Adrian Popescu.

MESAJ DE LUAT ACASĂ: nu dați azitromicină copiilor dumneavoastră în speranța unor iluzorii efecte pozitive asupra infecției cu noul coronavirus. Nu ajută, chiar dăunează!”, susține medicul pediatru Mihai Craiu.