mamaplus

Dr. Komarovskii: „Pentru o dezinfectare eficientă, adăugați pe mâini nu mai puțin de 3 ml de antiseptic”

0
//
22.05.2020

Medicul Evghenii Komarovskii a explicat pe canalul său de Youtube ce greșeli fac oamenii la utilizarea aparatelor de dezinfectare a mâinilor, în contextul prevenirii infecției cu COVID-19.

Doctorul amintește despre necesitatea respectării recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind folosirea soluțiilor lichide de dezinfectare.

În acest sens, Dr. Komarovskii susține că dispozitivul cu dezinfectant trebuie să fie în contact cu pielea mâinilor timp de 30 de secunde. El subliniază că, în mod natural, antisepticul trebuie să atingă întreaga suprafață a mâinii.

Potrivit medicului, pentru o dezinfectare eficientă, este necesar să adăugăm pe mâini nu mai puțin de 3 ml de antiseptic. O cantitate mai mică se va evapora mult mai repede în cele 30 de secunde.

„Din acest motiv, orice spray cu dezinfectant nu funcționează”, explică Dr. Komarovskii.

Dezinfectanții, de regulă, trebuie să fie în sticle, nu în alte dispozitive. Pentru 3 mililitri de antiseptic adăugat în mână, pulverizatorul trebuie apăsat de 27 de ori, astfel încât palma mâinii să fie umplută cu lichid, mai spune doctorul.