Pe măsură ce continuă să apară date de la cei infectați cu Omicron, au fost identificate până acum două simptome care sunt complet diferite de tusea și strănutul obișnuit. Aceste simptome sunt neobișnuite: ochiul roz (cunoscut și sub numele de conjunctivită) și căderea părului.

Oamenii de știință au explicat apariția ochiului roz prin faptul că varianta Omicron are un impact asupra enzimei 2 de conversie a angiotensinei (ACE2), care se găsește în ochi. Acest lucru se poate întâmpla în aproximativ două zile de la contractarea variantei.

Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, căderea părului este, de asemenea, un simptom comun în rândul pacienților infectați cu COVID-19. Acest lucru se întâmplă deoarece mai multe fire de păr intră în faza de "cădere" după ce cineva a avut febră. Acest lucru este mai probabil să se întâmple spre sfârșitul infecției.

Potrivit datelor recente, Omicron provoacă o boală mai ușoară decât a făcut-o varianta Delta Covid, în special la cei care sunt vaccinați.

Cu toate acestea, experții din întreaga lume au identificat acum opt simptome specifice ale acestei variante pe care britanicii ar trebui să le cunoască. Acestea sunt zgârieturi în gât, curgerea nasului, oboseală, strănut, dureri de spate, dureri de cap, transpirații nocturne și dureri musculare. Aceste simptome pot apărea la două zile după ce au fost expuși la virusul Omicron.