mamaplus

Directorul OMS: ”Va apărea un alt virus, pe care nu îl vom putea stăpâni”

-
//
01.11.2021

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, trage un nou semnal de alarmă și avertizează cu privire la apariția unui nou virus care ar putea duce la o nouă pandemie și care nu va putea fi stăpânită. 

Mai mult, specialistul în sănătate susține că omenirea ar trebui să se pregătească de acum cu resursele pe care le are pentru a ”răspunde” cât mai rapid în momentul în care apare. 

”Chiar dacă luptăm pentru a pune capăt acestei pandemii, trebuie să învățăm lecțiile și să ne pregătim pentru următoarea. Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni. Putem lua măsurile acum pentru a ne pregăti pentru acel virus, pentru a-l detecta și pentru a răspunde rapid când apare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei reuniuni a miniştrilor Sănătății şi Finanțelor din G20.

ONU a estimat că e nevoie de 23,4 miliarde de dolari pentru a aproviziona populația lumii cu vaccinuri şi medicamente împotriva COVID-19 până în septembrie 2022. Banii ar putea ajuta la prevenirea a cel puțin 5 milioane de potențiale decese și ar scuti economia globală de peste 5,3 miliarde de dolari.